Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2018. július 2-8.   (7 nap / 6 éjszaka)
Szállás: hotel **/*** (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, Franciaországban autóbusszal, Párizsban gyalogosan és tömegközlekedési eszközökkel
Lelkivezető: Papp László egyeki plébános
Program: 1. nap: Budapest – Párizs
Utazás az Air France 06:25 órakor induló járatával Párizsba, érkezés 08:50 órakor. Délelőtt megkezdjük az ismerkedést a francia fővárossal. Séta a Montmartre-on: Sacre Coeur (Szent Szív) Bazilika, mely Párizs második leglátogatottabb nevezetessége. Ezt követően a Szent Péter-templomba látogatunk el, ahol Loyolai Szent Ignác vezetésével 1534-ben letették a fogadalmat a Jézus Társaságát alapító első jezsuiták. Szentmise. Ezt követően Párizs ikonikus nevezetességét, az Eiffel-tornyot keressük fel, mely az 1889-es világkiállításra készült és a világ egyik legnépszerűbb épülete. 324 m magasságával évtizedekig a világ legmagasabb építménye volt. Lifttel felmegyünk a 2. emeletig, ahonnan remek panorámában gyönyörködhetünk. Ezt követően utazás a szállodába, fakultatív vacsora.
 
2. nap: Párizs
Reggeli után folytatjuk párizsi zarándoklatunkat. Buszos városnézés során felkeressük a város nevezetességeit: Diadalív, melynek építését I. Napóleon császár rendelte el. Itt kezdődik Párizs legelőkelőbb sugárútja, a Champes Élysées. A sugárút keleti végén fekszik a Concorde-tér, melynek közepén áll az egyiptomi hieroglifákkal díszített obeliszk, ami egykor a luxori templom bejáratánál állt. Napunkat az Irgalmas nővérek templomában folytatjuk, ahol a Csodás érem látnokának, Labouré Szent Katalinnak, és a Szeretet Leányai Társulat (ismertebb nevükön vincés vagy irgalmas nővérek) társalapítójának, Marillac Szent Lujzának ép testét őrzik. Ezt követően a „szegények atyjának”, Páli Szent Vincének a sírját keressük fel, majd a rend alapítójának, Gondviselésről nevezett Boldog Máriának a sírjához látogatunk el. Szentmise, majd az Invalidusok dómját keressük fel, ahol egy hatalmas szarkofágban Napóleon császár nyugszik. Visszatérés a szállodába, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Paray-le-Monial – Lyon
A korai reggeli után elköszönünk Párizstól és továbbutazunk Franciaország egyik legfontosabb zarándokhelyére, Paray-le-Monialba. Az itt található vizitációs apácakolostorban élt Alacoque Szent Margit, akinek révén a város Jézus Szent Szíve tiszteletének központja lett. A délutáni érkezést követően felkeressük a kolostort, ahol a szent ereklyéit őrzik, majd szentmise a Szent Szív bazilikában. A késő délutáni órákban folytatjuk utunkat a Lyonban vagy közelében található szállodába. Érkezés az esti órákban, majd fakultatív vacsora.
 
4.nap: Lyon – Dardilly – Lyon
A délelőttöt Lyonban töltjük, mely felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Kacskaringós utcácskái és nyüzsgő terei magával ragadják az utazót, este pedig megcsodálhatjuk a több, mint 200 kivilágított épület egy részét. Az óvárosban tett sétánk során többek között felkeressük a reneszánsz negyedet, a XII. századi St. Jean-katedrálist, majd a Fourviere hegyen a Basilique de Notre Dame-ot. Délután Dardilly-be utazunk, ahol Vianney Szent János szülőházát és keresztelésének templomát keressük fel. Szentmise után visszautazás a szállodába, majd fakultatív vacsora.
 
5.nap: Lyon – Ars-sur-Formans – Lyon
Reggeli után egy egész napot töltünk Vianney Szent János működésének helyszínén, Ars-sur-Formans-ban. Felkeressük a plébánosok védőszentjének házát, a szent szívét őrző különálló kápolnát, az általa alapított Gondviselés házát és a benne külön bejárattal rendelkező örökimádás kápolnát, majd a bazilikát, melyben épen maradt testét őrzik. Szentmise után a pásztorfiúval való találkozás helyszínének, a grófi kastélynak a megtekintése (kívülről), ahol az ő anyagi segítője élt. Felkeressük a múzeumot, ahol viaszbábuk segítségével végig követhetjük életének legfontosabb eseményeit, majd a Szent II. János Pál pápa nemzetközi szemináriumot. Az esti órákban visszautazás Lyonba, fakultatív vacsora.
 
6.nap: Nevers – Párizs
Korai reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben felkeressük Nevers városát, ahol a lourdes-i látnok, Szent Bernadett romlást nem látott testét őrzik a kolostor templomában. Szentmise. Ezt követően folytatjuk utunkat, és az esti órákban érkezünk meg a Párizs környéki szálláshelyünkre. Szobák elfoglalása, majd fakultatív vacsora.
 
7.nap: Párizs – Budapest
Reggeli után a Notre-Dame-székesegyházat keressük fel, mely a francia gótikus építészet ikonikus remekműve. A Szűz Máriának szentelt, 5 hajós bazilika kincstárában őrzik Jézus töviskoronáját, valamint keresztjének és szegeinek egy darabját. A 6000 hívő befogadására képes székesegyház 1991-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Séta Párizs legöregebb hídján, a Pont Neuf-ön, majd elsétálunk a Louvre-hoz. Szabadidő vagy hajókázás a Szajnán. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az Air France 20:50-kor induló menetrend szerinti repülőjáratával, érkezés Budapestre 23:00 órakor.
Térkép: Térkép
A repülőtársaság esetleges járatmódosítása miatt a programváltozás jogát fenntartjuk.
Részvételi díj: 209 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrend szerinti repülőjárattal Párizsba és vissza Budapestre (személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 12 kg) és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 6 éjszakára reggelivel, valamint az idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (árfolyamtól függően kb. 40 000 Ft/fő),a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 100 Euró), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele.
Előfoglalási kedvezménnyel: 203 600 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 199 400 Ft/fő (2018. június 1-ig)
Vacsora felár: 34 600 Ft/fő
Egyágyas felár: 62 700 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 3850 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Lázár, Olimpia nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Magyar Pálos Rend
Keresztszülő-program
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, )

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2581431. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat 2013

GYERGYÓSZENTMIKLÓSRA másfél órás késéssel,éjjel fél 12-re érkezett meg a Zarándokvonat. Amikor elterjedt a városban, hogy a vonat késik, nemhogy kevesebben lettek a várakozók, hanem többen. Hazaszóltak a szomszédnak, a barátoknak: „Gyertek, még Ti is kiértek!” Kétezer ember várt ott minket, mosolyogva, könnyezve, meghatottan, magyar és székely zászlót lengetve vagy csak integetve. Azzal köszöntötték a Csíksomlyóba igyekvő Boldogasszony Zarándokvonat 800 utasát: „Isten hozott Benneteket magyar földön!” S akkor egyszerre világos lett... Tovább...

F.K.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -