Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Csíksomlyói búcsú - BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT 2020

2020. május 28-31.   (4 nap / 3 éjszaka)
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezetők: Burbela Gergely verbita és Tímár Asztrik ferences szerzetes
Máriaradnán a szentmisét bemutatja: Pál József Csaba temesvári megyéspüspök
Utazás: különvonat, 1. osztályú vagy IC Plusz kocsik, valamint 2. osztályú kocsik. Helyi közlekedés: Marosfőn, Csíkszentdomokoson, Csíkmadarason a vendéglátók várják a zarándokokat, a helyi szállításukat ők szervezik, Gyergyószentmiklósról és Csíkszeredából helyi autóbuszokkal történik a közlekedés a szállások és a vasútállomás között.
Indulás:
Szombathely
Csorna
Győr
Komárom
Tatabánya
Kelenföld
Budapest, Keleti pályaudvar
Szolnok
Mezőtúr
Békéscsaba
Szállás: A kategória: 2-3 ágyas fürdőszobás szobák vagy apartmanok.
B kategória: falusi turizmus és vendégházak, 2-3-4 ágyas szobák, fürdőszoba használattal.
C kategória: zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas szobákkal és közös tusolókkal (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással).
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: (05.28., csütörtök): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban (Szombathelyről éjjel). Utazás először Máriaradna híres kegyhelyére. Máriaradna: „Történelmi hazánknak egyik leghíresebb búcsújáró- helye Mária-Radna a Maros mentén, Arad közelében.” (Bálint Sándor). Itt püspöki szentmisén veszünk részt. Útközben több megállóval és köszöntővel érkezünk meg a Székelyföldre, a Kárpátok ölelte Gyergyói- és Csíki-medencébe. A késő esti órákban jutunk el vendéglátó településeinkre és szálláshelyeinkre. Megérkezés, majd a szállások elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: (05.29., péntek) Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalvára. Innen a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon utazunk a GYIMESEK-völgyébe. GYIMESBÜKK vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezer éves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. A Kontumáci kápolna, az 1782-ben épült és Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna a Gyimesek legrégebbi temploma. Szabadtéri oltár: szentségimádás a gyimesi csángókkal közösen, majd püspöki szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a szálláshelyekre.
 
3. nap: (05.30., szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ Ezen az ősi Mária-kegyhelyen évszázadok óta összegyűlnek pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korai reggeli után kelünk útra, hogy a zarándokvonattal Hargita megye központjába érkezzünk meg, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSZEREDA: közös keresztaljként, énekelve és imádkozva felvonulunk a Kegytemplomhoz – ahol a ferencesek sok évszázad óta őrzik a csodatevő Boldogasszony szobrát – majd a hegynyeregben részt veszünk a több százezres zarándoksereget vonzó fogadalmi búcsún. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Egyénileg vagy közösen lemegyünk a vasútállomásra. Visszautazás a szálláshelyekre.
 
4. nap: (05.31., vasárnap): Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén találkozunk.Pünkösdi szabadtéri szentmise. Az elmúlt években, így 2019-ben is a Zarándokvonat utasaival közösen több ezren vettek részt ezen a zarándoklatot záró szentmisén. Várhatóan ebben az évben is így lesz ez. Méltó befejezése lesz ez az esemény rendhagyó zarándoklatunknak. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Érkezés Budapestre és Szombathelyre a késő esti, éjszakai órákban.
 
A menetrend és ez által a program is változhat! A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
Térkép: Térkép
FONTOS: A kiutazás és a hazaút útvonala nem teljesen azonos! Eltérés Budapest és Csíkszereda/Gyergyószentmiklós között van.
2019-es áron december 31-ig!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
Részvételi díj: 84 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a szállást 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal vagy apartmanokkal, a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, programokat és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1.800 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Előfoglalási kedvezménnyel: 82 400 Ft/fő (2019. december 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 80 700 Ft/fő (2019. december 31-ig)
I. osztályú felár: 20 000 Ft/fő (Az ablakok nem lehúzhatóak!)
Részvételi díj: 77 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a szállást (falusi turizmus és vendégházak, 2-3-4 ágyas szobák, fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, programokat és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 1.800 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Előfoglalási kedvezménnyel: 75 600 Ft/fő (2019. december 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 74 000 Ft/fő (2019. december 31-ig)
I. osztályú felár: 20 000 Ft/fő (Az ablakok nem lehúzhatóak!)
Részvételi díj: 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("C" kategória) mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a szállást (zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium, 4-5-6-8 ágyas szobák, közös mosdókkal, tusolókkal. Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.), a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, programokat és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 1.800 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Előfoglalási kedvezménnyel: 67 900 Ft/fő (2019. december 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 66 400 Ft/fő (2019. december 31-ig)
I. osztályú felár: 20 000 Ft/fő (Az ablakok nem lehúzhatóak!)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 800 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

FEKETE MADONNA ZARÁNDOKVONAT 2020

  2020. június 22-25.
ELŐFOGLALÁS december 31-ig
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért! Tovább...

MEDJUGORJEI ZARÁNDOKVONAT 2020

  2020. október 14-18.
ELŐFOGLALÁS december 31-ig
3. alkalommal különvonattal Medjugorjéba a Béke királynőjéhez! Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Natália nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
H A M A R O S A N ...

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3621926. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Először utaztam a MISSZIÓ TOURS-szal és remélem, nem utoljára. Jó szervezés, odafigyelés és törődés jellemezte az egész utat. Gratulálok a szervezőknek és köszönök mindent!

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -