FőoldalUtazásokGalériaRólunkElérhetőségek +36 20 565 3258 Kövessen minket a Facebook-on!
KERESÉS

Erdélyi receptek

Miccs

Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált borjúhús, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál szódabikarbóna, borsikafű, só, bors, pirospaprika.

Elkészítés: A darált húsokat otthon még egyszer daráljuk le, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük ízlés szerint. Szórjunk bele szódabikarbónát is, majd gyúrjuk alaposan össze. Lehetőleg sütés előtt egy nappal készítsük el, hogy az ízek összeérjenek. A masszából vizes kézzel formázzunk kb. 10 cm hosszú, 2-3 cm vastag kolbászkákat, és grillrácson, parázs fölött süssük meg. Mustárral, ecetes uborkával, kenyérrel tálaljuk.

További erdélyi receptek...


Felvidéki receptek

Kassai szelet

Hozzávalók (4 személyre): 35 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, 1/2 csomag vaníliás cukor, csipetnyi törött fahéj.

Elkészítés: A leszet jól összegyúrjuk a zsírral, cukorral, tojással citrom héjjal, sütőporral, vaníliás cukorral és fahéjjal. Kisujjnyi vastagon a tésztát zsírozott tepsibe tesszük és megszórjuk 5-6 deka mazsolával, melyeket ujjal tésztába nyomkodunk. Ezután villával megszurkáljuk, s a forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük. A nem teljesen kisült tészta tetejére- langyos mézzel való bekenés után- még a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt (lehetőleg gyengén pörkölt) mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojás fehérjével ( esetleg 2 egész tojással) félóráig erősen habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, tartalmát a teljes átsülésig tovább sütjük. Négyzet alakú szeletekre vágva kínáljuk.

További felvidéki receptek...


Cseh receptek

Knédli

Hozzávalók (4 személyre): 4 zsemle, 3 tojás, 2-3 evőkanál olaj, 1-2 dkg élesztő, tej, liszt, só.

Elkészítés: A zsemléket vágjuk kockára, és az olajon pirítsuk világosra. Öntsünk rá langyos tejet, és morzsoljunk rá az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk állni annyi ideid, míg a zsemle jól megszívja magát. Ezután sózzuk meg, tegyük bele a tojásokat egészben, és annyi lisztet, hogy nagyjából nokedlitészta-sűrűségű legyen. 10-15 percig pihenjünk, utána hosszúkás cipót formázunk belőle, és egy zsírral megkent konyharuhába csomagoljuk, a két végét összekötjük. Lobogó forró vízben 30 perc alatt megfőzzük, tálalás előtt kicsomagoljuk, és késsel vagy cérnával felszeleteljük.

További cseh receptek...


Lengyel receptek

Lengyel sörleves

Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter világos sör, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, szegfűszeg, egész fahéj.

Elkészítés: A sört a fűszerekkel felfőzzük, a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzá öntünk 1 dl meleg sört, és jól elvegyítjük. A többi sörbe öntjük, és egyszer felfőzzük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

További lengyel receptek...


Szatmár-Beregi receptek

Puliszka

Elkészítés: Egy liter vízbe kávéskanál sót szórunk. Ha már forr a víz, folytonos keverés mellett belekeverjük a kukoricadarát. Amikor az egész mennyiséget hozzáadtuk, továbbra is folyamatos keverés mellett készre főzzük. Különböző ízesítéssel kínáljuk: savanyú káposztával, füstölt szalonnával, csirkemájjal, túróval, tejföllel, reszelt sajttal.

További szatmár-beregi receptek...

 

MIKOR SZERETNE UTAZNI?
Úticélok
Ausztria Bosznia-Hercegovina
Csehország Franciaország
Szentföld Lengyelország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Törökország
Médiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Egyebek
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Rólunk mondták
Zarándoklat Lourdesba, „a csodák és zarándokok városába”

"Teljes búcsút, gyógyulást."

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -