FőoldalUtazásokGalériaRólunkElérhetőségek +36 20 565 3258 Kövessen minket a Facebook-on!
KERESÉS

Erdélyi receptek

Csorbapacal leves

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg pacal, 1 kg levescsont, 1 sárgarépa, 1 zöldség, 1 csokor vágott petrezselyem, 1 zeller, 2 tojás sárgája, 1 hagyma, 1 evőkanál ecet, őrölt bors, só.

Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott pacalt hideg vízben feltesszük főni. Kb. fél órai forralást követően a vizet leöntjük róla, és tiszta hideg vízre cseréljük. Ezzel is fél órát forraljuk, majd lecseréljük. A harmadik vízbe sót is teszünk, valamint a csontokat, és abban puhulásig forraljuk a pacalt. Kb. 3 órára eltéve a felkarikázott zöldségeket is hozzáadjuk, és puhulásig főzzük. Borsozzuk, ecetezzük, és ha kell, még megsózzuk. Kiszedjük a csontokat a léből. A levesestálba tesszük a tojások sárgáját, és rámerjük a forró levest.

További erdélyi receptek...


Felvidéki receptek

Sztrapacska

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg burgonya, 2 tojás, 40 dkg liszt, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, só, bors.

Elkészítés: A nyers burgonyát hideg vízzel telt edénybe reszeljük, azonnal leszűrjük és kinyomkodjuk. Galuska tésztát készítünk a lisztből, tojásból és összekeverjük a burgonyával. Forró sós vízbe galuskákat szaggatunk, és puhára főzzük. Közben a szalonnát kis kockákra vágva kisütjük. Rátesszük a késu galuskát, meghintjük túróval, ráöntjük a tejfölt, és sütőben szép pirosra sütjük.

További felvidéki receptek...


Cseh receptek

Prágai hústekercs

Elkészítés: Huszonöt deka füstölt tarját megdarálunk, és elkeverjük kevés tejföllel. Nyolc darab sertésborda szeletet kicsontozunk, vékonyra kiverjük, és mindegyik közepére kis halmot formázunk a krémből. Két oldalról ráhajtjuk a húst, hogy a krém ki ne folyjon, majd óvatosan összetekerjük, és hústűvel megtűzzük. Az így megtöltött tekercseket lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Burgonyapüré illik hozzá.

További cseh receptek...


Lengyel receptek

Lublini hurka

Elkészítés: A kacsa nyakáról (vagy libanyakról) lehúzott zsíros bőrbe a következő tölteléket töltjük: A csontokról leszedett és apróra vágott kb. 20-25 dkg húst kevés zsírban megpirítjuk, elkeverjük 4-5 dkg főtt rizzsel, erősen fűszerezzük pirospaprikával, törött borssal, összehúzott fokhagyma levével. A megtöltött nyakbőr két végét bevarrjuk, előbb puhára pároljuk, majd sütőben pirosra sütjük.

További lengyel receptek...


Szatmár-Beregi receptek

Szilvásétel

Elkészítés: Négy liter fövésben lévő vízhez hozzáadunk ½ kg aszalt szilvát. Puhára főzzük csipetnyi sóval, kis cukorral ízesítjük. Egy kanál szilvalekvárt teszünk hozzá. Ezzel tovább főzzük, majd behabarjuk, ezt követően tejjel felhígítjuk. A habarást állandó kavargatás közben a fazékba öntjük. Mikor felforrt, levesszük a tűzről. Hidegen fogyasztjuk. Fogyasztáskor ínyencek szilvapálinkát is önthetnek bele, ami még jobban kihozza az ízeket.

További szatmár-beregi receptek...

 

MIKOR SZERETNE UTAZNI?
Úticélok
Ausztria Bosznia-Hercegovina
Csehország Franciaország
Szentföld Lengyelország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Törökország
Médiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Egyebek
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Rólunk mondták
Adventvárás - zarándoklat Máriacellbe - 2024

„Szívem megtelt szeretettel, megtaláltam önmagam, közelebb kerültem Istenhez."

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -