FőoldalUtazásokGalériaRólunkElérhetőségek +36 20 565 3258 Kövessen minket a Facebook-on!
KERESÉS

Erdélyi receptek

Erdélyi meggyleves

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg magozott megy (befőtt), 20 dkg tejföl, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál liszt, 1/4 citrom, 1-2 teáskanál rozmaring, só.

Elkészítés: A meggyet a levelével és a mézzel forraljuk fel. A citromot nyomjuk ki, és a levét keverjük el a lisztel, a tejföllel és a sóval, tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a megy levéből. Ezzel habarjuk be a levest, keverjük meg, és még egyszer forraljuk fel. Hidegen és melegen is tálalhatjuk, rozmaringgal megszórva.

További erdélyi receptek...


Felvidéki receptek

Zsolnai galuskaleves

Hozzávalók (4 személyre): 40 gramm vaj, 2 kemény tojás, 2 nyers tojás, 2 evőkanál tehéntúró, 2 evőkanál liszt, ugyanannyi tej, 1 liter húsleves, szerecsendió, snidling, pirospaprika és só.

Elkészítés: A kemény tojásokat szitán áttörjük, elkeverjük az olvasztott vajjal, a nyers tojásokkal, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tejjel és liszttel simára kevert tehéntúrót. Kávéskanállal forrásban lévő sós vízbe galuskákat szaggatunk, s ha a felszínére jönnek, azonnal az elkészített húslevesbe tesszük.

További felvidéki receptek...


Cseh receptek

Knédli

Hozzávalók (4 személyre): 4 zsemle, 3 tojás, 2-3 evőkanál olaj, 1-2 dkg élesztő, tej, liszt, só.

Elkészítés: A zsemléket vágjuk kockára, és az olajon pirítsuk világosra. Öntsünk rá langyos tejet, és morzsoljunk rá az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk állni annyi ideid, míg a zsemle jól megszívja magát. Ezután sózzuk meg, tegyük bele a tojásokat egészben, és annyi lisztet, hogy nagyjából nokedlitészta-sűrűségű legyen. 10-15 percig pihenjünk, utána hosszúkás cipót formázunk belőle, és egy zsírral megkent konyharuhába csomagoljuk, a két végét összekötjük. Lobogó forró vízben 30 perc alatt megfőzzük, tálalás előtt kicsomagoljuk, és késsel vagy cérnával felszeleteljük.

További cseh receptek...


Lengyel receptek

Lengyel sörleves

Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter világos sör, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, szegfűszeg, egész fahéj.

Elkészítés: A sört a fűszerekkel felfőzzük, a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzá öntünk 1 dl meleg sört, és jól elvegyítjük. A többi sörbe öntjük, és egyszer felfőzzük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

További lengyel receptek...


Szatmár-Beregi receptek

Kötött tészta leves

Elkészítés: Tojásból, lisztből gyenge levestésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük. Ez idő alatt füstölt szalonnát apró kockákra vágunk, serpenyőben félig kisütjük, majd felkockázott vöröshagymával tovább sütjük. Mikor szép üvegesre sült, levesszük a tűzről. Közben vizet teszünk fel főn, belevágunk néhány db krumplit, teszünk rá petrezselyemzöldet és zellerlevelet. A meggyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk és rálocsoljuk a hagymás, szalonnás zsírt, sózzuk, borsozzuk. Ujjnyi széles csíkokat sodrunk és hosszú csíkokra elvágjuk. A csíkokból csomókat kötünk. Mikor az összes tésztát így megkötöttük, a fövő lébe rakjuk és puhára főzzük a tésztát.

További szatmár-beregi receptek...

 

MIKOR SZERETNE UTAZNI?
Úticélok
Ausztria Bosznia-Hercegovina
Csehország Franciaország
Szentföld Lengyelország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Törökország
Médiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Egyebek
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Rólunk mondták
Zarándoklat Fatimába - 2025.

„Első zarándoklatunk. Minden csodálatos volt, a csoport nagyon összetartó és kedves volt. Sok szeretetet, figyelmességet és lelki "töltetet" kaptunk. Hálásan köszönjük a Misszió Tours külön megtisztelő figyelmességét és az ajándékot! Cséry Gergő atya külön áldását, a szentmise felajánlását értünk. Örök emlékünk marad ez a csodás Fatimai út! Kár, hogy vége! "

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -