FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok

Erdélyi receptek

Fokhagyma szósz ("muzsdéj")

(ahogyan Deák Anna és leánya Zita készíti Ivón)

Elkészítés: 1 fej fokhagyma megpucolva és lezúzva, egy mokkás kanál sóval kikavarjuk. 1 tojás sárgából majonézt kavarunk (mustár-olaj), mikor ez kész van teszünk bele egy nagy evőkanál tejfölt, hozzá adjuk a fokhagymát, teszünk bele egy csipetnyi borsot és vegetát. Elkavarjuk és ha nagyon sűrű egy kis tiszta vizet kavarunk bele!

További erdélyi receptek...


Felvidéki receptek

Zsolnai galuskaleves

Hozzávalók (4 személyre): 40 gramm vaj, 2 kemény tojás, 2 nyers tojás, 2 evőkanál tehéntúró, 2 evőkanál liszt, ugyanannyi tej, 1 liter húsleves, szerecsendió, snidling, pirospaprika és só.

Elkészítés: A kemény tojásokat szitán áttörjük, elkeverjük az olvasztott vajjal, a nyers tojásokkal, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tejjel és liszttel simára kevert tehéntúrót. Kávéskanállal forrásban lévő sós vízbe galuskákat szaggatunk, s ha a felszínére jönnek, azonnal az elkészített húslevesbe tesszük.

További felvidéki receptek...


Cseh receptek

Prágai hústekercs

Elkészítés: Huszonöt deka füstölt tarját megdarálunk, és elkeverjük kevés tejföllel. Nyolc darab sertésborda szeletet kicsontozunk, vékonyra kiverjük, és mindegyik közepére kis halmot formázunk a krémből. Két oldalról ráhajtjuk a húst, hogy a krém ki ne folyjon, majd óvatosan összetekerjük, és hústűvel megtűzzük. Az így megtöltött tekercseket lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Burgonyapüré illik hozzá.

További cseh receptek...


Lengyel receptek

Lublini hurka

Elkészítés: A kacsa nyakáról (vagy libanyakról) lehúzott zsíros bőrbe a következő tölteléket töltjük: A csontokról leszedett és apróra vágott kb. 20-25 dkg húst kevés zsírban megpirítjuk, elkeverjük 4-5 dkg főtt rizzsel, erősen fűszerezzük pirospaprikával, törött borssal, összehúzott fokhagyma levével. A megtöltött nyakbőr két végét bevarrjuk, előbb puhára pároljuk, majd sütőben pirosra sütjük.

További lengyel receptek...


Szatmár-Beregi receptek

Puliszka

Elkészítés: Egy liter vízbe kávéskanál sót szórunk. Ha már forr a víz, folytonos keverés mellett belekeverjük a kukoricadarát. Amikor az egész mennyiséget hozzáadtuk, továbbra is folyamatos keverés mellett készre főzzük. Különböző ízesítéssel kínáljuk: savanyú káposztával, füstölt szalonnával, csirkemájjal, túróval, tejföllel, reszelt sajttal.

További szatmár-beregi receptek...

 

1
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Ármin, Pálma nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4295018. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Hálát adok az Úrnak, hogy megszervezték ezt a zarándoklatot. Felejthetetlen élmény volt Önökkel utazni. Nagyon tetszett a szervezés, mintha a tenyerükön hordoztak volna. Csodálatos emberekkel dolgoznak. Ha tehetem, mindig utazni fogok Önökkel. Imádkozni fogok, hogy még sok embert el tudjanak szállítani kegyhelyekre.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -