FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Szentföldi zarándoklat

2020. október 25 - november 1.   (8 nap / 7 éjszaka)   (ELMARAD)
Lelkivezető: Tamás Barna atya
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban
Szállás: szállodákban*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Jeruzsálem
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap (10.25., vasárnap): Budapest – Tel Aviv / Jaffa – Zichron Ja’akow (1 éjszaka)
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a délelőtti órákban induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés kora délután (helyi idő szerint). Autóbusszal Jaffába utazunk, ahol rövid sétát teszünk az óvárosban. Jaffa, egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján, úgy tartják, hogy egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett. Haifa felé folytatjuk utunkat, majd egy elbűvölő városkába, Zichron Ja’akow-ba jutunk, mely hangulatos éttermeiről, kellemes borairól, s a művészetpártolásáról ismert. Szállás elfoglalása és fakultatív vacsora.
 
2. nap (10.26., hétfő): Zichron Ja’akow – Caesarea – Karmel hegy – Akko – Tiberias (3 éjszaka)
Reggeli után először Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti napunknak. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Akkóba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Az ősi kikötőváros, és a keresztes kori vár meglátogatása, szabadidő, majd a késő délutáni órákban utazás Tiberiasba (szállás elfoglalása, fakultatív vacsora).
 
3. nap (10.27., kedd): Tiberias – Genezáreti tó ¬¬– Magdala – Kapernaum – Tabgha – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. A nap befejezése képpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap (10.28., szerda): Tiberias – Yardenit – Tábor hegy – Kána – Názáret – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Innen a Tábor-hegyre utazunk. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Innen Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínét keressük fel, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Názáretbe utazunk, ahol szentmisén veszünk részt. Később sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. A nap végén visszautazás Tiberiasba (fakultatív vacsora és szállás).
 
5. nap (10.29., csütörtök): Tiberias – Qasr el-Yahud – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Qumran – Olajfák hegye – Getsemáni kert (3 éjszaka)
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Jordán folyó melletti Qasr el-Yahud-ba látogatunk, ahol a hagyomány szerint Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Szabadtéri szentmisén veszünk részt, majd utunkat folytatva elhaladunk a Megkísértés hegye és az Irgalmas Szamaritánus háza előtt. A Holt-tenger sivatagos vidékén járunk. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A múzeum és az ásatások felkeresése. Utazás Jeruzsálembe. A mai napot az Olajfák hegyén zárjuk Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után lesétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kertet keressük fel. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Szállás elfoglalása és fakultatív vacsora.
 
6. nap (10.30., péntek): Jeruzsálem – Masada – Betlehem – Jeruzsálem
A kora reggeli órákban Masadába utazunk, ahol megtekintjük a híres erőd maradványait, felvonón vagy gyalogosan juthatunk fel e híres történelmi helyszínre. A várat és a palotát Heródes építette magának, és védőinek heroikus önfeláldozását Iosephus Flavius is megörökítette. A nap folyamán lehetőségünk lesz a Holt-tengerben fürödnünk, mely maradandó élményt jelent. Ebéd után Betlehembe utazunk, itt a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét látogatjuk meg, ahol szentmisén veszünk részt. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Fakultatív vacsora és szállás.
 
7. nap (10.31., szombat): Jeruzsálem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk a Szent Sír Bazilikát. E hajnali utunkat a Golgotán fejezzük be. A reggeli után az egész napot a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre, ahol megtekintjük az Elszenderülés templomát, az Utolsó vacsora termét, majd Dávid király sírját és Szent Péter Kakaskukorékolás templomát. Szentmise. Fakultatív vacsora és szállás Jeruzsálemben.
 
8. nap (11.01., vasárnap): Jeruzsálem – Ein Karem – Budapest
Utolsó napunk folyamán a Jed Vasem múzeumot látogatjuk meg, és felmegyünk a Templom-hegyre, ahol valaha Salamon temploma állt, és mai Jeruzsálem jelképévé vált a Szikladóm ész Al-Aksza mecset található. Utunkat utolsó óráit Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben töltjük. Meglátogatjuk Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemplomát, a Vizitációt. Az altemplomában egy kút áll. Itt található a barlang melynek mélyén csodás forrás buggyant elő, amikor Erzsébet Mária köszöntését fogadta. Szentföldi utolsó szentmisénk után még egy kis szabadidő áll rendelkezésünkre, majd repülőre szállunk, hogy Budapestre utazzunk.
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 299 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, a helyi utazást autóbusszal, lelkivezetőt, helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt, csoportkísérést Budapesttől Budapestig, 7 éjszakai szállást reggelis ellátással (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Betlehem), a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt, személyenként / naponta egy üveg ivóvizet.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (59 900 Ft/fő), félpanziós felárat/7 vacsora (19 900 Ft/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 5 720 Ft/fő 80 éves korig, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: 150 USD/fő, egyágyas felár/7 éjszaka 140 000 Ft/fő, útlemondási biztosítás (részvételi díj 5 %-a, hivatalos igazolással) 14 900 Ft/fő, esetleges névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 720 Ft/fő.
Az út legalább 45 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Oszkár nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4412487. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat

Köszönetünket fejezzük ki ezért a gyönyörű útért, a szervezőknek, segítőknek, Katinak a kedvességéért, örülünk, hogy részt vehettünk, és reméljük jövőre is találkozunk. Lelki megújulást hozott számunkra és összetartozást az Erdélyi magyarokkal. Köszönjük a Szűzanya segítségét. Ezt a megújulási érzést az otthon maradottaknak is át kell adnunk. Köszönettel:

B-né és H-né

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -