FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Szentföldi zarándokút

2019. november 11-17.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Csóka János pálos tartományfőnök
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban, találkozás 3 órával a repülőgép indulása előtt
Szállás: ***szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Jeruzsálemben, 3 éj Tiberiasban
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a 10:50-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés várhatóan 15:00-kor (helyi idő szerint). Transzfer Jeruzsálembe. Rövid ismerkedés a várossal, megállás a Jaffa kapunál, séta a Szent Sír Bazilikáig, majd a szobák elfoglalása (3 éj), fakultatív vacsora. Este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
2. nap: Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Jeruzsálem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk a Szent Sír Bazilikát. E hajnali utunkat a Golgotán fejezzük be. Visszatérünk a szállodába és a reggeli után az egész napot a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. A Templom-hegyre megyünk, ahol valaha Salamon temploma állt. Itt található a Jeruzsálem jelképévé vált aranykupolás Sziklamecset is. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése után szentmise, majd szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben, fakultatív vacsora.
 
4. nap: Jeruzsálem – Megkísértés hegye – Qumran – Holt tenger – Betánia – Tiberias
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Megkísértés hegyét, majd az Irgalmas Szamaritánus házát keressük fel. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Utazás a Jordán völgyén át Tiberiasba (3 éj). Szállás, fakultatív vacsora.
 
5. nap: Genezáreti tó (hajózás) – Magdala – Nyolc Boldogság temploma – Tabgha – Kapernaum – Yardenit – Tiberias
Reggeli után utazás Tiberias felé. Hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart és adott enni a tömegnek. A nap végén Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Utazás Tiberiasba, szállás, fakultatív vacsora.
 
6. nap: Kursi – Tábor hegy – Betánia – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Ezután a Tábor-hegyre utazunk. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Szentmise, majd Betániában Jézus megkeresztelkedésének a helyét keressük fel. Fakultatív vacsora és szállás Tiberiasban.
 
7. nap: Akko – Kármel hegy – Jaffo – Budapest
Reggeli után először a Karmel-hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd utazás Akkoba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Igazán méltó befejezése lesz utazásunknak ezen ősi kikötőváros meglátogatása. Utazás a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
 
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 279 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon; a Szentföldön utazást autóbusszal; lelkivezetőt, helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; csoportkísérést Budapesttől Budapestig; 6 éjszakai szállást reggelivel; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (melynek összege várhatóan 59 000 Ft/fő); egyágyas felárat (106 300 Ft/fő); félpanzió felárat (16 800 Ft/fő); poggyász-, betegség és balesetbiztosítást (5 215 Ft/fő); 80 év felettieknek 13 038 Ft/fő; útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a); a helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét (130 USD/fő).
Egyágyas felár: 106 300 Ft/fő
Félpanzió felár: 16 800 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 215 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Andrea, Ilma nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Köszönet

Jócskán megkésve, de nem elfeledve küldjük köszönetünket a július-augusztusi erdélyi utazásunkhoz nyújtott segítségükért. Elsősorban a tibódi öt csillagos vendéglátást szeretnénk kiemelni, ami minden szempontból csodálatos volt: a hely, a vendéglátó család, a velük való beszélgetések, az ellátás, stb. Gondolom nemcsak mi távoztunk azzal, hogy ide visszatérünk. Borzont is kiváló választás volt, jó kiindulási pont a tágabb környék bejárására, elégedettek voltunk az ellátással is. (...) Mindannyiunk nevében mégegyszer nagyon köszönöm a... Tovább...

L.E.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -