FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Medjugorjei zarándoklat a jelenések évfordulóján

2023. június 22-26.   (5 nap / 4 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Lelkivezető: Óra Krisztián atya, Szentgotthárd Nagyboldogasszony plébánia
SZENTGOTTHÁRDI INDULÁSSAL, HORVÁTORSZÁGON KERESZTÜL!
Utazás: autóbusszal
Indulás: Szombathely – Szentgotthárd – Körmend – Zalaegerszeg – Nagykanizsa
Szállás: zarándokpanzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal
Ellátás: félpanzió (reggeli, és ebéd vagy vacsora)
Program: 1. nap (június.22., csütörtök): Szombathely – Szentgotthárd – Körmend – Zalaegerszeg – Nagykanizsa – Letenye (határ) – Zágráb – Medjugorje
Utazás a fenti útvonalon Medjugorjéba. A települést Nyugat-Hercegovinában többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve a kisváros az egyik legjelentősebb Mária-kegyhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap (június.23., péntek): Medjugorje: Jelenések-hegye, Cenacolo
A korai reggeli után a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére, majd a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegek) látogatjuk meg. Estebéd a szálláshelyen, szabadprogram, majd a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomhoz sétálunk el. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Szent Jakab templomnál.
3. nap (június.24., szombat): Medjugorje: Krizevac, Kravica-vízesés
A korai reggeli után indulás a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére. Busszal utazunk a hegy aljáig, majd Keresztút a hegyre felfele menet. Estebéd a szálláson, majd utána választható program a Kravica-vízesés megtekintése (fürdési lehetőség), ami a legnagyobb és leglátványosabb hercegovinai vízesés. Visszautazás a szállásra. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Szent Jakab templomnál.
4. nap (június.25., vasárnap): Medjugorje – Mostar
Reggeli után vasárnapi szentmise a Jelenések kápolnájában. Majd Mostar megtekintése következik. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg is felfedezni a bazársort vagy inni egy török kávét. A délutáni órákban érkezünk vissza a szállásra. Estebéd. Rózsafüzér, majd nemzetközi szentmise a Szent Jakab templomnál. Búcsúest.
5. nap (június.26., hétfő): Medjugorje – Zágráb – Letenye (Letenye) – Nagykanizsa – Zalaegerszeg – Körmend – Szentgotthárd – Szombathely (ugyanaz az útvonal, mint odaútban)
Reggeli, csomagok bepakolása a buszokba. Szentmise. Hazaindulás, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Fontos! A Cenacolo közösségnek lehet vinni tartós élelmiszert vagy adományt ajándékba. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM adásban lehet majd hallgatni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható erre alkalmas telefont vagy rádiót hozzanak magukkal.
A határon csak kártyaformátumú személyigazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli régi típusú – könyv formátumú – igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 118 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 4 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést, tour guide készüléket.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi), ami a részvételi díj 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, költségét: 25 EUR/fő, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 4 200 Ft/fő, 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
A részvételi díjak 410 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
1 ágyas felár: 25 000 Ft/fő
Storno Kombi Maxi: 4 756 Ft/fő
Utasbiztosítás 70+: 4 200 Ft/fő
Utasbiztosítás 80+: 10 500 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 200 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Irén, Írisz nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Köszönet a Boldogasszony Zarándokvonatért

Tisztelt Misszió Tours! Mint a Boldogasszony Zarándokvonat volt utasa, szeretném megköszönni Önöknek a gazdag programot, a professzionális szervezést, mely még az apró részletekre is kiterjedt, a hozzáértést, a kedvességet, a megvalósított zarándok-program átélt hitelességét. Mindnyájuknak hálás vagyok. Elsősorban Budai Lászlónak, aki lenyűgöző biztonsággal tartotta kezében a lebonyolítás ezer szálát és irányította egész profi csapatát. És milyen szépen és a minket fogadók öröméhez és lelkesedéséhez méltó módon tudta viszonozni... Tovább...

K.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -