FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat Rómába és a Vatikánba

2023. november 4-8.   (5 nap / 4 éjszaka)   (VÁRÓLISTA)
Lelkivezető: Tamás Barna atya
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Frankfurt – Róma – München– Budapest útvonalon, Rómában tömegközlekedési eszközökkel, transzfer a repülőtérről a szállásra és vissza
FONTOS! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. AUGUSZTUS 30.
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, választható 3 fakultatív vacsora
Program: 1. nap (nov. 04., szombat): Budapest – Róma
A déli órákban utazás menetrendszerinti repülőjárattal Rómába. Transzfer a szállásra, szállás elfoglalása (4 éj), fakultatív vacsora.
 
2. nap (nov. 05., vasárnap): Róma
Reggeli után beutazás a belvárosba, ismerkedés Rómával: Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”), Traianus szobor és Traianus piaca. Pantheon, Trevi-kút, Szent Ignác templom, Spanyol-lépcső. Szabadprogram, amikor még inkább megismerhetjük Róma lenyűgöző hangulatát. Majd Laterán és környéke, szentmise. Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap (nov. 06., hétfő): Róma
Reggeli után utazás a Santa Maria Maggiore bazilikába, szentmise, láthatjuk a Szent Szűz Salus Populi Romani kegyképét is. Tovább sétálunk, San Pietro in Vincoli (Szent Péter láncai, Michelangelo Mózes szobra) megtekintése, majd következik az ókori Róma felfedezése. Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, Forum Romanum, Capitolium. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 

4. nap (nov. 07., kedd): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba. A Szent Péter bazilika felkeresése, szentmise a Szent Péter bazilika altemplomában, a magyar kápolnában. Ezután a Szent Callixtus katakombához utazunk, a katakomba megtekintése. Innen a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához megyünk, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
5. nap (nov. 08., szerda): Róma – Budapest
Reggeli után visszautazunk a Vatikánba, ahol általános kihallgatáson veszünk részt. Visszatérünk a belvárosba, ahol a Piazza Navona, Campo de’ Fiori közös felkeresése után szabadprogramot tartunk. Délután indulás a transzferbusszal a repülőtérre. Hazautazás, várható hazaérkezés Budapestre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat!
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 90.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 259 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrendszerinti repülőgéppel, a repülőtéri illetéket, a transzfert a repülőtérről a szállásra oda és vissza, a szállást 4 éjszakára reggelis ellátással a színvonalas zarándokházban 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez. A repülőgépre ingyenesen 1 db maximum 8 kg-os kézipoggyászt lehet felvinni (55 cm x 40 cm x 23 cm) valamint 1 db laptop táskát vagy ennek megfelelő méretű kézitáskát (max. 30 cm x 40 cm x 10 cm). Az ingyenesen feladható csomag súlya maximum 23 kg lehet. .
A részvételi díj nem tartalmazza belépőjegyek, adományok, Róma bérlet költségét: kb. 120 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Air & Cruise Top) költsége 5 120 Ft/fő, 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Az 1 ágyas felárat: 50.000 Ft/fő/4 éj.
3 adag fakultatív étkezés felárát a fent leírtak szerint: 28.500 Ft/fő.
Az ár 410 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 120 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Hálás köszönet a Szűzanyának a meghívásért, és a szervezőknek ennek a nagyszámú zarándoklatnak a precíz, szeretetteljes létrejöttéért! Köszönet a lelkünk feltöltődéséért, a szép énekekért, tartalmas szentmisékért! Munkájukhoz sok sikert kívánok nagy szeretettel.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -