FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Kirándulás Rómába és a Vatikánba

2023. május 31 - június 4.   (5 nap / 4 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Utazás: autóbusszal, Rómában busszal és tömegközlekedési eszközökkel
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli
Program: 1. nap (máj. 31., szerda): Szombathely – Padova – Róma
Indulás a kora hajnali órákban Szombathelyről. Először Szent Antal városában, Padovában teszünk egy rövid látogatást. Városnéző sétánkat a szobrokkal tűzdelt amfiteátrumhoz hasonlító téren, a Prato della Vallén kezdjük. Innen a Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovas szobra, mely Donatello világhírű alkotása. Lehetőségünk lesz egy rövid kávézásra is. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).
 
2. nap (június 1., csütörtök): Róma
Reggeli után városnézés az ókori Róma felfedezésével: Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium és Piazza Venezia, San Pietro in Vincoli (Mózes szobor), II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”). Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
 
3. nap (június. 2., péntek): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba, a világ legkisebb államába: Szent Péter bazilika felkeresése. Szabadidőt követően – amikor felmehetünk a Szent Péter Bazilika kupolájába is – a történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Pantheon, Szent Ignác templom, Trevi-kút, Spanyol-lépcső. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
 
4. nap (június. 3., szombat): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Laterán, vagy Laterano Róma több épületének összefoglaló neve. A lateráni épületegyüttes adott otthont, székhelyet és főtemplomot a pápáknak, mielőtt Avignonba, majd pedig a Vatikán területére tették át székhelyüket. Visszautazás a szálláshelyre.
 
5. nap (június. 4., vasárnap): Róma – Trieszt – Szombathely
Reggeli után indulás haza. Közben megállunk a hangulatos észak-olaszországi kikötővárosban, Triesztben. Trieszt a Habsburg Birodalom része volt, a negyedik legnagyobb város a Monarchiában. A tengerparton sorakozó épületek a monarchiabeli idők emlékei. Városnéző séta: Piazza Unita d'Italia (a város legnagyobb területen elterülő tere körül a századfordulóban épült paloták találhatóak, közvetlenül a tenger mellett fekszik), Corso Italia (Trieszt legfontosabb utcája, fontos történelmi események, felvonulások színhelye), Molo Audace (a tengerbe nyúló móló a turisták egyik kedvelt nevezetessége, a tenger óriási kék vízének látványa, a tiszta kék ég csodálatos látványt nyújt). Vagy amennyiben időben odaérünk, ezek helyett a Miramare kastélyt is megtekinthetjük. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 184 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal, 2 gépkocsivezetővel, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 100 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno), ami a részvételi díj 5 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 400 Ft/fő 80 éves korig.
Fakultatív vacsora felárat: 27.000 Ft/fő/3 vacsora.
1 ágyas felárat, melynek összege 50 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban).
Az ár 410 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 400 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Ferenc nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Misszió Zarándokvonat – Csíksomlyó - 2022

„A legnagyobb élmény, hogy ezt éltem meg, hogy haza jöttem a Szűzanyához. Az elmúlt négy alkalommal három barátnőmmel éltük át ezt a csodát. Mivel ők már nem tudják elhagyni az otthonaikat, én idén 88 évesen vállalkoztam erre a zarándoklatra, azzal a céllal, hogy a szívemben őket is elhozzam Máriához…”

Forgács Istvánné, Katalin

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -