Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Szentföldi zarándokút

2019. szeptember 3-8.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Ország Tibor Lajos atya
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Szállás: *** szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem
Utazás menetrendszerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, transzfer Jeruzsálembe. Rövid ismerkedés a várossal, a Szent Sír Bazilika megtekintése, majd a szobák elfoglalása (3 éj). Este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
2. nap: Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe.
 
3. nap: Jeruzsálem
A mai napot Jeruzsálemben töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. Tovább folytatjuk sétánkat, mely során a Bethesda fürdő, Lithostrotos megtekintése következik. Szentmise után folytatjuk sétánkat, s végigkövetjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése. Szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben.
 
4. nap: Jeruzsálem – Qumran – Holt tengeri fürdőzés – Jordán völgye – Yardenit – Tiberias
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Szentmise, majd utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. A nap végén Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Utazás a Jordán völgyén át Tiberiasba. Szállás és vacsora.
 
5. nap: Kána – Názáret – Magdala – hajózás a Genezáreti tavon – Tabgha – Kapernaum
Szentmise Kánában, majd Názáretbe látogatunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Ezután egy hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint, több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. Visszautazás Tiberiasba, vacsora és szállás
 
6. nap: Akko – Kármel hegy (Muhraka) – Jaffo – Budapest
Reggeli után először a Kármel hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd utazás Akkoba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Igazán méltó befejezése lesz utazásunknak ezen ősi kikötőváros meglátogatása. Utazás a Be Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrend változás jogát fenntartja!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 230 500 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az ELAL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon; a Szentföldön utazást autóbusszal; helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; csoportkísérést Budapesttől Budapestig; 5 éjszakai szállást; büféreggelit; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt; lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (melynek összege várhatóan: 59 000 Ft/fő); egyágyas felárat; félpanzió felárat; BBP utasbiztosítást (EUB Air & Cruise Top), 80 év felettieknek a díja 11 175 Ft/fő; útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a); a helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj összegét (95 USD/fő); névmódosítás kezelési díját (3 500 Ft/fő).
Egyágyas felár: 89 700 Ft/fő
Félpanzió felár: 11 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 470 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Janka, Zsanett nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3854654. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat

Tisztelt Budai László! Mi Önnel, az Önök szervezésében voltunk a Boldogasszony Zarándokvonattal Erdélyben, Csíksomlyón. Ezt az utat próbálnám meg most szavakkal megköszönni, amit úgy érzek, hogy szinte lehetetlen. A lelkem csordultig van örömmel és hálával amihez Ön és a munkatársai nagyon nagyban hozzájárultak. Többször és több helyen voltunk már zarándokúton, egyszer szintén Önökkel Fatimában, de ilyen lelki és fizikai élményt úgy érzem egyik út sem nyújtott, bár őszintén mondom, hogy mindegyik nagyon szép és jó... Tovább...

P.A-né és férje

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -