Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Nemzeti zarándoklat Fatimába, Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia felajánlása a Szűzanyának

2019. október 25-29.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai a 2019. tavaszi ülésszakán arra buzdították a híveket, hogy az idei év októberében minél többen imádkozzunk együtt a fatimai magyar kálváriánál a Szűzanyához. A felhíváshoz csatlakozott a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága.
A főpásztor 2019. október 28-án, hétfőn a kegyhelyen celebrált szentmisén felajánlja a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a fatimai Szűzanyának.
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest / Bécs – Lisszabon – Budapest / Bécs útvonalon,
Portugáliában autóbusszal
Indulás: azonos napokon, de több időpontban a TAP légitársaság járataival
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap / péntek: Budapest / Bécs – Lisszabon – Fatima
Transzfer a budapesti / bécsi repülőtérre, majd utazás menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Érkezés után városnézés az ország fővárosában, Európa egyik legszebb városában (busszal és gyalogosan), mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A sétát a város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a Mosteirodos Jerónimos következik. Rövid szabadprogram, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása (4 éj) és vacsora.
 
2. nap / szombat: Santarém – Fatima
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a VII. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre – templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap / vasárnap: Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabadprogramjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
4. nap / hétfő: Fatima
A főpásztor 2019. október 28-án, hétfőn a kegyhelyen celebrált szentmisén felajánlja a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a fatimai Szűzanyának.
 
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. A szentmise után szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
5. nap / Kedd: Fatima – Lisszabon – Budapest / Bécs
Szentmise a szálloda kápolnájában, majd reggeli. Indulás Lisszabonba, a repülőtérre. Hazautazás menetrendtől függően Budapestre / Bécsbe.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja! Emiatt a programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyet ez alapján állítják ki, és ha ott nem a teljes, okmányokban szereplő név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a javításokra). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében, mely összeget minden alkalommal a légitársaság határozza meg, s mely összeg változó lehet.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 139 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást a TAP légitársaság menetrend szerint járatával Budapest/Bécs – Lisszabon - Budapest/Bécs útvonalon, transzfert a a reptérre, Portugáliában utazást autóbusszal, magyar idegenvezetőt a teljes út során, 4 éjszakai szállást, 4 alkalommal reggelit, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 42 900 Ft/fő, egyágyas felár díját 27 900 Ft/fő, 4 vacsora felárát 17 900 Ft/fő, útlemondási biztosítást, a részvételi díj árának 5 %-a 6 995 Ft/fő, szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek 55 Euro/fő, névmódosítás kezelési díját 3 500 Ft/fő, baleset-, betegség & poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában 80 éves korig 3 725 Ft/fő.
Egyágyas felár: 27 900 Ft/fő
Vacsora felár: 17 900 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 725 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3428128. látogatónk.
Köszönet

Kedves Erzsébet! Szeretném Önnek, Lacinak, a Misszió Toursnak megköszönni a csodás erdélyi utazást! Az ott töltött napok emlékét mindig megőrizzük, és amennyiben lehetőségünk lesz, minden évben vissza-, hazatérünk, újra és újra. :) Köszönettel, további jó munkát kívánok!

K.J.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -