Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Zarándokút Rómába, részvétel Newman bíboros szentté avatásán

2019. október 9-14.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Urbán Erik erdélyi ferences tartományfőnök
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrend szerinti Alitalia repülőjárattal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Indulás: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér
Szállás: 3* szálloda, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Róma
Elutazás az Alitalia menetrend szerinti járatával a déli órákban, érkezés Rómába kora délután. Reptéri transzfer a szállásra, szobák elfoglalása, kis felfrissülés a szállodában. Ezután ismerkedő séta Róma belvárosában, melynek során felkeressük a Barberini teret, a 138 lépcsőfokot magában foglaló Spanyol-lépcsőt, a város híres barokk szökőkútját, a Trevi-kutat. Útközben szentmise a Sant'Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál.
 
2. nap: Róma
Reggeli után a Vatikánba látogatunk. Szentmise a Szent Péter-bazilikában. Ezt követően ismerkedés a világ második legnagyobb keresztény templomával. Fakultatív látogatás a bazilika kupola-kilátójában. Szabadidő (ebéd lehetőség). A délután folyamán a Capitoliumot és a Piazza Venezia-t keressük fel. Ezt követően az antik Róma fő köztere lesz a célpontunk, a Forum Romanum, mely a kereskedelmi és politikai elit találkozóhelye volt. Városnézésünket a híres amfiteátrumnál, a Colosseumnál fejezzük be, majd a történelmi belvárosba vesszük az irányt: Piazza Navona, Pantheon, Campo de’ Fiori, Via Giulia.
 
3. nap: Róma
Reggeli után az ókori Róma falain kívül található Via Appia Antica mentén található katakombákhoz utazunk: Szent Sebestyén bazilika, látogatás az ún. Pápák-, ismertebb nevén Szent Kallixtusz-katakombában, Dominus Quo vadis templom, szentmise a katakombában. Szabadidő (ebéd lehetőség). Utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához. Ezt követően séta az Aventinuson: Szent Szabina-bazilika, Narancsliget, Circus Maximus, Igazság szája.
 
4. nap: Róma
A mai délelőttöt a Santa Maria Maggiore bazilika megismerésével kezdjük. Szentmise a Szent Szűz Salus Populi Romani kegyképe előtt. Ezt követően a lateráni épületegyütteshez sétálunk: Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső. Szabadidő (ebédelési lehetőség a környéken), majd folytatjuk városnézésünket: tömegközlekedéssel utazunk a Santa Maria in Trastevere és a Santa Cecilia in Trastevere bazilikákhoz. Látogatás a San Francesco a Ripa Grande-templom mellett található kolostorban, Assisi Szent Ferenc cellájában.
 
5. nap: Róma
Reggeli után a Szent Péter térre megyünk, ahol részt veszünk a Ferenc pápa által bemutatott ünnepi szentmisén, melynek keretében a Szentatya szentté avatja John Henry Newman angol bíborost, az olasz Giuseppina Vannini nővért, az indiai Mariam Theresia Chiramel Mankidiyan nővért, a brazil Dulce Lopes Pontes nővért és a svájci harmadrendi ferencest, Marguerite Bays-t. A szentmise Angelussal zárul. Szabadidő (ebéd lehetőség). Délután séta és búcsú Rómától: Piazza del Popolo, Santa Maria del Popolo (benne Caravaggio-csodái), séta a Via del Corso-n, majd szabadprogram.
 
6. nap: Róma – Budapest
Buszos transzfer a reptérre. Hazaindulás kora délelőtt az Alitalia menetrend szerinti járatával, érkezés Budapestre a déli órákban.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!
Utazás érvénes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel lehetséges.
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság. Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 139 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az Alitalia menetrend szerinti járatával Budapest – Róma – Budapest útvonalon, elhelyezést 3*-os római szállodában, 2-3 ágyas szobákban, 5 x reggelit, lelkivezetést, magyar csoportkísérő-zarándoklatvezetőt a teljes út során.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket: 34 900 Ft/fő, transzfert autóbusszal a repülőtér és a szálloda között: 8 250 Ft/fő, 5 x vacsorát, ital nélkül: 24 900 Ft/fő, a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj, adomány, belépők és helyi tömegközlekedési bérlet árát: 80 EUR/fő, egyágyas felárat: 64 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást: 6 995 Ft/fő, névmódosítás díjat: 3 500 Ft/fő, utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás: EUB Air and Cruise Top 4 470 Ft/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 470 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Dominika, Domonkos nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3947725. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat 2018

Az idén hatodik alkalommal voltunk a Boldogasszony Zarándokvonat végtelenül szerencsés utasai. Évről-évre azt tapasztaltuk, hogy az együtt töltött négy nap alatt, olyan mennyiségű lelki élmény zúdul ránk, hogy annak feldolgozásához a két Pünkösd közötti idő is alig elég. Az idei zarándoklatunk varázsából is csak most kezdünk felocsúdni, és most már nem tehetjük meg, hogy ne fejtsük ki bővebben véleményünket, és ne adjuk írásba hálás köszönetünket. A vonat atmoszférája leírhatatlan! Imádságos-énekes együttlé-tünk emberi... Tovább...

P.N. és neje

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -