FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Hálaadó Nemzeti Zarándoklat Fatimába

2022. október 17-21.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Erdő Péter bíboros, prímás és Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai a 2019. tavaszi ülésszakon arra buzdították a híveket, hogy minél többen imádkozzunk együtt a fatimai magyar kálváriánál a Szűzanyához. Több, mint másfél százan vettek részt a meghirdetett nemzeti zarándoklaton, melynek vezetője Palánki Ferenc püspök volt. A főpásztor 2019. október 28-án (hétfőn), a kegyhelyen celebrált szentmisén, felajánlotta a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a fatimai Szűzanyának. Hálaadó nemzeti zarándoklatunk a nagy sikerrel zárult NEK után, mindezek lezárásaként kerül megrendezésre.
Utazás: repülővel Bécs – Lisszabon – Bécs útvonalon, Portugáliában autóbusszal. Budapest – Bécs – Budapest autóbuszos transzfer.
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1.nap / hétfő: Budapest – Bécs – Lisszabon – Fatima
A reggeli órákban transzfer Budapestről a bécsi repülőtérre, majd utazás menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezés utazás Fatimába, szobák elfoglalása (4 éj) és vacsora. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre.
 
2.nap / kedd: Santarém – Fatima
Reggeli után Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével keresztút a fatimai magyar kálvárián, majd ünnepi szentmise a Szent István-kápolna előtti téren. A szentmisét követően Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a VII. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. Közös imádság és hódolat a templomban. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. Koszorúzás Kondor Lajos fatimai szobránál. A verbita magyar szerzetes, 50 évet élt és dolgozott papként Portugáliában. Ő volt a lelke a világban szétszórt magyarság összefogásának is, amely lehetővé tette, hogy itt, Fatimában megépülhessen a magyar kálvária és a Szent István-kápolna. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3.nap / szerda: Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise a Jelenések-kápolnájánál, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabadprogramunk során mindkettőt érdemes megtekinteni vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet; a harmadik tized második felének előimádkozása a zarándokcsoport tagjainak vezetésével.
 
4.nap / csütörtök: Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Hálaadó ünnepi szentmise a Jelenések-kápolnájában. A szentmise után szabadprogram. Kora délután Aljustrelben felkeressük a látnokok házait. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet; a rózsafüzér előimádkozása és a körmeneten a kegyszobor hordozása a zarándokcsoport tagjainak vezetésével.
 
5. nap / péntek: Fatima – Lisszabon – Bécs – Budapest
Kora reggel (hajnali) szentmise, majd reggeli után indulás Lisszabonba. Városnézés (busszal és gyalogosan), az ország fővárosában, Európa egyik legszebb városában, mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A sétát a város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a Mosteirodos Jerónimos következik. Majd transzfer a repülőtérre, Bécsen keresztül hazautazás. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja! Emiatt a programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
 
Eltérően az utazási szerződésben foglaltaktól útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
 
A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!
Részvételi díj: 219 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást repülővel Bécs – Lisszabon – Bécs útvonalon, repülőtéri illetéket, Portugáliában utazást autóbusszal, magyar idegenvezetőt a teljes út során, 4 éjszakai szállást, 4 alkalommal reggelit, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza 4 vacsora felárát: 20 000 Ft/fő, egyágyas felárat: 31 900 Ft/fő, útlemondási biztosítást, a részvételi díj árának 5%-a: 11 000 Ft/fő, baleset-, betegség és poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában 80 éves korig: 3700 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek árát: cca. 60 EUR/fő.
Egyágyas felár: 34 900 Ft/fő
Vacsora felár: 20 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 700 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Marcell nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4978486. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Hálát adok az Úrnak, hogy megszervezték ezt a zarándoklatot. Felejthetetlen élmény volt Önökkel utazni. Nagyon tetszett a szervezés, mintha a tenyerükön hordoztak volna. Csodálatos emberekkel dolgoznak. Ha tehetem, mindig utazni fogok Önökkel. Imádkozni fogok, hogy még sok embert el tudjanak szállítani kegyhelyekre.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -