FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Szentföldi zarándoklat

2022. november 8-15.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Tamás Barna atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, délelőtti órákban, találkozás 3 órával a repülőgép indulása előtt (kb. 7:00 órakor)
Szállás: 3*-os és 4*-os szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 2 éj Názáretben, 5 éj Bethlehemben
Ellátás: félpanziós ellátás (reggeli és vacsora büfé rendszerben)
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Caesarea – Názáret
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Autóbusszal a Földközi-tenger partján található Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti zarándoklatunknak. Utazás a galileai Názáretbe, az angyali üdvözlet városába. Szállás elfoglalása, majd vacsora után egy kellemes esti sétát tehetünk a Názáreti Jézus nyomdokain járva.
 
2. nap: Názáret – Yardenit – Magdala – Genezáreti-tó – Kapernaum – Tabgha – Názáret
Reggeli után Yardenitnél a Jordán folyóban a hagyomány szerint a megkeresztelkedés helyén, Jézus keresztségét idézzük fel. Napunkat Magdalában folytatjuk, ahol szentmisén veszünk részt. Innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon majd szabadprogram keretében ebédelhetünk is. Ezután Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése következik Kapernaumban, ahonnan a Biblia szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, lecsendesítette a vihart, és enni adott a tömegnek. Napunk zárásaként visszautazunk Názáretbe, a szállodánkba. Vacsora és szabadprogram.
 
3. nap: Názáret – Tábor hegy – Kána – Karmel hegy – Haifa – Akko – Betlehem
Reggeli után Názáretben az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Majd a Tábor-hegyre utazunk. Szentmise. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Haifa érintésével Akkóba, a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. A késő délutáni órákban utazás Betlehembe, szállás elfoglalása és vacsora.
 
4. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük. Szentmise után végigjárjuk Jézus keresztútját a Via Dolorosán és megtekintjük a Szent Sír Bazilikát. A város falain kívül található Sion-hegyre sétálunk. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének megtekintése után jutunk vissza a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal). Ide a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
 
5. nap: Betlehem – Qumrán – Holt-tenger – Betlehem
Reggeli után Betlehemben szentmise, majd a Születés temploma meglátogatását követően utazás a Holt-tengerhez. Utunk során az irgalmas szamaritánus történetének nyomába eredünk, Jerikó közelében ismét a Jordán folyó partján járhatunk Jézus nyomában. Végül a holt-tengeri fürdőzés előtt megismerkedünk Qumrannal, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyével, ahol 1947. nyarán egy beduin pásztor rábukkant a "holt-tengeri tekercsekre”. A délutáni órákban visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
 
6. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Ein Karem – Betlehem
Reggeli után ismét Jeruzsálembe utazunk, szentmise. A Szent Péter Kakaskukorékolás temploma majd Dávid király sírjának meglátogatása után tovább ismerkedünk az Óváros Zsidó negyedével. Délután az Izrael Múzeumba megyünk, utána Ein Karembe látogatunk. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
 
7. nap: Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után szentmise, majd a Pásztorok mezejére látogatunk. Ezt követően ismét Jeruzsálembe utazunk. Az Olajfák hegyén Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Délután szabad program keretében vásárlási lehetőségünk lesz. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
 
8. nap: Betlehem – Budapest
Utazás a hajnali órákban a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
 
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni. A jelenlegi szabályozás alapján nem kell teszt a beutazáshoz (2022.07.06.).
A menetrend változtatás jogát a légitársaság fenntartja! A menetrend és ezáltal a program is változhat!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Részvételi díj: 469 900 Ft/fő, mely tartalmazza repülőjegyet, repülőtéri illetéket, Izraelben utazást autóbusszal, magyar idegenvezetőt a teljes út során, lelkivezetést, 7 éjszakai szállást, 7 alkalommal reggelit és vacsorát, naponta 0,5 l vizet, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, mely részvételi díj árának 5%-a, baleset-, betegség és poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában 80 éves korig: 6560 Ft/fő (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni.
A részvételi díj nem tartalmazza, de az utazáson való részvétel feltétele: szervízdíj és egyéb járulékos költségek: cca. 180 USD/fő
 
A részvételi díjak 400 HUF/1 USD árfolyamig érvényesek!.
Egyágyas felár: 180 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 560 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Jusztina, Pál nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön az 5054601. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Sok szeretet kaptam, amit viszek haza a családomhoz. Most voltam itt harmadszor és úgy érzem, most kaptam hitben, lelkemben a leggazdagabb élményt. Köszönöm a lehetőséget a Misszió Toursnak, a szervezőknek. Sok szeretettel fogok gondolni az otthoni hónapokban, napokban az itt töltött szép napokra.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -