FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Szombathelyi Egyházmegye zarándoklata Rómába

2023. május 15-19.   (5 nap / 4 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Lelkivezető: Székely János szombathelyi megyéspüspök
Utazás: autóbusszal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA DR. BATTHYÁNY STRATTMANN LÁSZLÓ BOLDOGGÁ AVATÁSÁNAK 20. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL
1. nap (máj. 15., hétfő): Szombathely – Róma
Indulás Szombathelyről a kora hajnali órákban a Székesegyház elől. Szentmise Aquielában, mely a korai keresztény közösségek egyik legjelentősebb városa volt, amikor 452-ben Attila hadai lerombolták. A település központjában található ásatási terület és a patriarchális bazilika 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).
 
2. nap (máj. 16., kedd): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. A bazilikában szentmise. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső-bazilika. A „Jeruzsálemi Szent Kereszt” bazilika. Szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre.
 
3. nap (máj. 17., szerda): Róma
Reggeli után általános kihallgatás a Szent Péter téren a Szentatyával, majd szabadidőt követően utazás Santa Maria Maggiore bazilika – szentmise és imádság a Szent Szűz Salus Populi Romani kegykép előtt. San Pietro in Vincoli (Mózes szobor) megtekintését követően folytatjuk az ókori Róma felfedezésével. Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium és Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”). Visszautazás a szálláshelyre.
 
4. nap (máj. 18., csütörtök): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba: Szent Péter bazilika felkeresése, szentmise a Szent Péter bazilikában. Szabadidőt követően a történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Pantheon, Szent Ignác templom, Trevi-kút, útközben imádság a Sant'Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál, Spanyol-lépcső. Visszautazás a szálláshelyre.
 
5. nap (máj. 19., péntek): Róma – Assisi – Szombathely
Reggeli után indulás haza. Közben megállunk Assisinél, az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. Szentmise. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat. Továbbutazás, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Térkép: Térkép
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 189 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést Rómában, lelkivezetés-csoportkísérést az egész út alatt, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 120 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno), ami a részvételi díj 5 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 400 Ft/fő 80 éves korig.
Fakultatív vacsora felárat: 32 000 Ft/fő/4 vacsora.
1 ágyas felárat, melynek összege 50 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban).
Az ár 420 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes.
Egyágyas felár: 50 000 Ft/fő
Vacsora felár: 32 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 400 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Irén, Írisz nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Kárpátalja kincsei, Magyar emlékek útján 2017

Tisztelt Szervezők! A hét végén vettünk részt egy hat fős baráti társasággal a „Kárpátalja kincsei” úton . Budai úr, úgy bocsájtott el minket Budapestről, hogy nagyon fognak minket szeretni Kárpátalján és mi is nagyon fogjuk szeretni a kárpátaljai magyarokat. A fogadtatás, a vendégszeretet, az irántunk érzett ragaszkodás, minden várakozást felülmúlt. Eddig azt gondoltuk, hogy igaz magyarokkal csak Erdélyben találkozhatunk. ma már azt hisszük, hogy, ha az igaz szót fokozni lehet, akkor a legigazabb magyarok Kárpátalján élnek. Fantasztikus a... Tovább...

Sz.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -