Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Lengyelország magyar szemmel

2019. október 20-23.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Marciszkiewicz Tomasz verbita szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás:
03:30 óraDabas, , Szt. János u. 48.
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
05:50 óraRétság, kp., buszöböl
Szállás: hotel * Krakkóban (2+2, 2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba, ahol az „ország gyöngyszemeként” számon tartott Zakopanét fedezzük fel. Elsőként a Fatimai Szűzanya kegytemplomhoz utazunk, ahol a 25 éves modern, nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából az 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren, a Fatimai Szűzanya ünnepén elkövetett merényletben meglőtt Szent II. János Pál pápa életének megmentéséért. Rövid sétát teszünk az ország legnépszerűbb turista paradicsomának központjában, s megemlékezünk a tátrai futárokról is, akik a II. világháború idején innen is vitték a titkos postai küldeményeket, katonákat hazánk felé. Továbbutazunk krakkói szállásunkra. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Krakkó
Reggeli után egész napos városnézés Krakkóban, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság bazilikában kezdjük. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Városnézésünket a Wawel hegyén folytatjuk, ahol felkeressük a székesegyházat, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. A „királyi útvonalon” elsétálunk a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Czestochowa
Reggeli után napunkat Częstochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után szabadprogram. Szabadprogramot követően keresztutat járunk a kolostor falain. Késő délután visszautazás Krakkóba, majd fakultatív vacsora.
 
4. nap: Tarnów – Budapest
Búcsút intünk Krakkónak. Utazás Tarnówba. A város és hazánk között a legszorosabb kapocs Bem apó, a legendás tábornok. Séta az óvárosban, ami a reneszánsz gyöngyszeme – Főtér, városháza, lábasházak, székesegyház, Bem mauzóleum, Hála emlékmű. Ezt követően Felvidéken keresztül érkezünk Magyarországra, várhatóan a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: A kiutazás és a hazaút útvonala nem azonos!
SZABAD HELYEK: 5
Részvételi díj: 54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást, a reggelit, lelkivezetést és a csoportkísérő-idegenvezetést Zakopane és Tarnów között.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (60 PLN/fő), az útlemondási biztosítás, ami a részvételi díj 5 %-a: 2 745 Ft/fő, valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazásokon való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 000 Ft/fő 80 éves korig, 5 000 Ft/fő 80 év felett.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Jónás, Renátó nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
H A M A R O S A N ...

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3587108. látogatónk.
ZARÁNDOKVONAT Sümegre, a FÁJDALMAS SZŰZANYA búcsúra

Az aznapi élmény, -az egész nap-,a sok-sok kegyelem mái napig elkísér. Nagyon boldog voltam, mikor a Püspök Atyától külön àldást kaptunk többen,s a 2 kisunokám is részesült ebben! Ők ugyanis először jöttek velünk zarándoklatra, valamint először ültek, utaztak vonaton. Nekik is nagy èlmény volt az Út! Istennek legyen hála! Kívánok további ilyen kitűnő szervezést, hozzá jó egészséget, sok sikert az egész nagy Csapatnak!

B.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -