FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Lengyelország magyar szemmel

2019. október 20-23.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők: Marciszkiewicz Tomasz verbita szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás:
03:30 óraDabas, , Szt. János u. 48.
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
05:50 óraRétság, kp., buszöböl
Szállás: hotel * Krakkóban (2+2, 2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba, ahol az „ország gyöngyszemeként” számon tartott Zakopanét fedezzük fel. Elsőként a Fatimai Szűzanya kegytemplomhoz utazunk, ahol a 25 éves modern, nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából az 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren, a Fatimai Szűzanya ünnepén elkövetett merényletben meglőtt Szent II. János Pál pápa életének megmentéséért. Rövid sétát teszünk az ország legnépszerűbb turista paradicsomának központjában, s megemlékezünk a tátrai futárokról is, akik a II. világháború idején innen is vitték a titkos postai küldeményeket, katonákat hazánk felé. Továbbutazunk krakkói szállásunkra. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Krakkó
Reggeli után egész napos városnézés Krakkóban, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság bazilikában kezdjük. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Városnézésünket a Wawel hegyén folytatjuk, ahol felkeressük a székesegyházat, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. A „királyi útvonalon” elsétálunk a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Czestochowa
Reggeli után napunkat Częstochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után szabadprogram. Szabadprogramot követően keresztutat járunk a kolostor falain. Késő délután visszautazás Krakkóba, majd fakultatív vacsora.
 
4. nap: Tarnów – Budapest
Búcsút intünk Krakkónak. Utazás Tarnówba. A város és hazánk között a legszorosabb kapocs Bem apó, a legendás tábornok. Séta az óvárosban, ami a reneszánsz gyöngyszeme – Főtér, városháza, lábasházak, székesegyház, Bem mauzóleum, Hála emlékmű. Ezt követően Felvidéken keresztül érkezünk Magyarországra, várhatóan a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: A kiutazás és a hazaút útvonala nem azonos!
SZABAD HELYEK: 5
Részvételi díj: 54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást, a reggelit, lelkivezetést és a csoportkísérő-idegenvezetést Zakopane és Tarnów között.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (60 PLN/fő), az útlemondási biztosítás, ami a részvételi díj 5 %-a: 2 745 Ft/fő, valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazásokon való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 000 Ft/fő 80 éves korig, 5 000 Ft/fő 80 év felett.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Béla nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Zarándoklat Olaszországban 2013

Tisztelt Misszió Tours! A McQuirk család, Barry és Lúcia nevében szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet Budai Lászlónak, Leo atyának és a buszsofőröknek az Olaszországba irányult utazásért. Páratlan élményekkel,lelki feltöltődéssel és tudásanyaggal gyarapodtunk. Kedves útitársakat ismerhettünk meg és a tolerancia gyakorlása bizonyára hasznunkra válik.( Ugyan ki horkolhatott a szomszéd szobában? Ki nyomakodott elénk a WC-re várva? Ki állt elénk életünk legszebb látképére fókuszálva?) Á,ez mind csak tréfa.Nagyon jól éreztük... Tovább...

McQ-né G.L. és B.McQ.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -