Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Elsőszombati Mária-köszöntő zirci indulással

2019. augusztus 1-5.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Fuchs Tibor atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 04:00 óra, Zirc
Szállás: Tibódon falusi turizmus keretében, 2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program: 1. nap: Zirc – Nagyvárad – Király-hágó – Kolozsvár – Tibód
Folyamatos utazás a 8-as és 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ), Nagyvárad (Szentmise Erdély egyik legszebb, legnagyobb barokk templomában, a Szent László-székesegyházában.), Király-hágó (pihenő), Körösfő útvonalon. Séta Erdély fővárosában, Kolozsváron, Hunyadi Mátyás szülővárosában, a történelmi belvárosban: Főtér, Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőháza. Marosludas, Radnót, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a Csíki-medencébe. Szálláshely elfoglalása Tibódon (4 éj), majd vacsora.
 
2. nap: Gyergyószentmiklós – Békás-szoros, Gyilkos-tó – Csíkszentdomokos – Csíksomlyó
Reggeli után a Küküllő-gát, Libán-tető útvonalon utazás Gyergyószentmiklósra. Séta a főterén. Autóbuszos kirándulás keretében felkeressük a lélegzetelállító Békás-szorost és a Gyilkos-tót. Utazás Csíkszentdomokosra, ahol a Márton Áron Múzeumban megismerkedünk a nagy püspök életútjával és munkásságával. Folytatjuk zarándokutunkat Csíksomlyóra, a székely nép legnagyobb búcsújáró helyére. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Séta a kolostorban, szabadprogram. Részt veszünk az elsőszombati Mária-köszöntőn: rózsafüzér, szentmise, majd gyertyás körmenet a templom előtti téren. Az esti órákban visszautazás a szálláshelyre, majd vacsora.
 
3. nap: Hargitafürdő – Ivó – Madarasi-Hargita
Reggel utazás Hargitafürdőre, itt a pálos rend új alapítású kolostorát keressük fel. Szentmise a kolostorhoz tartozó kis fakápolnában, találkozó az itt élő pálos testvérekkel. Napunkat a „székelyek szent hegyére” tett kirándulásunkkal folytatjuk. Utazás Ivóig busszal. Itt pisztrángozási lehetőség (egyénileg fizetendő). Innen helyi szállítóeszközökkel megyünk a Menedékházakig (1675 m), majd onnan gyalogtúra a Madarasi-Hargita (1801 m) csúcsára. Visszautazunk a szállásra.
 
4. nap: Székelyudvarhely – Szováta – Farkaslaka – Szejkefürdő
Reggeli a szálláshelyen. Rövid városnéző séta Székelyudvarhelyen Folytatjuk napunkat Szovátán – Medve-tó, séta a híres üdülőhelyen. Farkaslaka: Tamási Áron síremléke. Szejkefürdő: a „legnagyobb székely” Orbán Balázs sírja a székely kapukkal. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora, majd közös mulatság.
 
5. nap: Korond – Marosvásárhely – Zirc
Reggeli után elbúcsúzás vendéglátóinktól. A népművészetéről híres Korondot látogatjuk meg. Bepillantás Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyébe, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban. Marosvásárhelyen rövid séta a központban. Hazautazás a Torda – Nagyvárad – Berettyóújfalu – Szolnok – 8as út útvonalon Zircre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 74 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással (bőséges reggeli és estebéd) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, 3 745 Ft/fő.
Külön fizetendő a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek ára (kb. 40 RON/fő), valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 500 Ft/fő 80 éves korig, 6 250 Ft/fő 80 év felett.
Törzsutas kedvezménnyel: 71 200 Ft/fő (2019. június 30-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Csíksomlyói búcsú autóbusszal

  2019. június 6-10.
Zarándoklat közép-erdélyi körutazással. Csatlakozunk a Boldogasszony Zarándokvonat programjaihoz is. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Orbán nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3347625. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

nagyon tetszett, hogy a programok jól meg voltak szervezve. Az egész napot kihasználtuk. Tetszett, hogy a nemzetközi szentmisét meghallgathattuk az anyanyelvünkön. Máskor is szívesen elmennék.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -