Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

2020. augusztus 16-23.   (8 nap / 6 éjszaka)   (ELMARAD)
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon, majd Porto–Lisszabon-Budapest útvonalon, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a kora hajnali órákban a TAP légitársaság járatával
Szállás: hotel **/*** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap (08.16., vasárnap): Budapest – Lisszabon – Cabo da Roca
Találkozás kora hajnalban a budapesti repülőtéren, majd utazás Lisszabonba. Érkezés után városnézés a portugál fővárosában. Busszal és gyalogosan ismerkedünk a nevezetességekkel. Európa egyik legszebb városa – a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a Mosteirodos Jerónimos következik. Rövid szabadprogram, majd ezt követően kirándulás Európa végébe, Cabo da Rocába (magyarul annyit jelent: Szikla-fok) Ez egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Szabadidő, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása és fakultatív vacsora.
 
2. nap (08.17., hétfő): Fatima – Tomar
Reggeli után a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Aljustrelben a látnokok házát keressük fel. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Délután ellátogatunk Tomarba, a Krisztus-rendi, a templomosok egykori kolostorába. A XII. században épült kolostor az egyháztörténelem és a portugál építészet egyik legizgalmasabb helye. Az épületegyüttes magán viseli a templomosok és hét évszázad építészeti stílusjegyeit, melyet a Manuel-stílus koronáz meg. Fakultatív vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap (08.18., kedd): Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben, Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabad programjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni, vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, fakultatív vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
4. nap (08.19., szerda): Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este fakultatív vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
5. nap (08.20., csütörtök): Coimbra – Santiago de Compostela
Reggeli után útra kelünk, első úticélunk Coimbra, mely sokáig Portugália fővárosa volt. A coimbrai egyetem az UNESCO kulturális világörökség része, Európa egyik legrégebbi egyeteme. A város védőszentje aragóniai, ill. portugáliai Szt. Erzsébet, II. András magyar király dédunokája, akit 1625-ben avatták szentté. Férje, Dénes király halála után itt alapított kolostort. Városnéző sétára indulunk, hogy megismerjük a város főbb nevezetességeit: Egyetem, régi és új székesegyház, Szent Klára kolostor, Santa Cruz templom. Szabadidő, majd továbbutazás Santiago de Compostelába.
A Szent Jakab-út, azaz El Camino ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. A mai út Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből az ottani keresztényüldözés elől Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A középkortól kezdve, mikor a Szentföldre menő zarándoklatok ellehetetlenültek, a Camino szerepe felértékelődött. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.
Szentmise napközben. Szállás elfoglalása (2 éj), fakultatív vacsora.
 
6. nap (08.21., péntek): Santiago de Compostela
A mai napunkat e híres zarándokhelynek szenteljük. Megismerkedünk a zarándokhely nevezetességeivel: Szt. Jakab székesegyház, melyet idősebb Szent Jakab apostol feltételezett sírja fölé építettek. A compostelai székesegyház Spanyolország legnagyobb román kori temploma, méretében és díszítésében is a legjelentősebb zarándoktemplomok közé tartozik. Elsétálunk a Gelmirez palota mellett, melyet a város első érseke alakíttatott ki és egy rendkívül értékes román-kori világi épület. Az egykori katolikus királyok kórházának (Hostal de Rey) érintésével jutunk el a Városházához, majd a Szt. Jeromos kolostortemplom és a Zarándokmúzeum épületével fejezzük be városnézésünket. Délután szentmise, majd fakultatív vacsora.
 
7. nap (08.22., szombat): Santiago de Compostela – Finisterre – Porto – Lisszabon
Szentmise után reggeli, majd bepakolás. Utazás a Camino végét jelképező 0. kilométerkőhöz, ami Finisterre-szirtfokon található. A hagyomány szerint sok zarándokok a compostelai megérkezés, szentmise után itt fejezték be zarándoklatukat. E helyen, a „világ végén” elégették a ruháikat, felszerelésüket, ami azt a változást jelképezte, ami a bennük végbement az Út alatt. Továbbutazunk Portóba, mely roppant hangulatos kedves város látványos hídjaival. Porto meredek utcáival szinte ráhajol a Duoro folyóra. Óvárosa, a Ribeira az UNESCO világörökség része. 2001-ben Porto Európa kulturális fővárosa volt. Városnéző séta, majd szabadidő. Javasoljuk, kóstolják meg a finom portói bort, mely méltán elismert nem csak Európában. Kora este transzfer a repülőtérre, majd utazás Lisszabonon át Budapestre (érkezés augusztus 23-án, vasárnap, a 8. napon) a hajnali órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
Részvételi díj: 159 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást a TAP légitársaság menetrend szerinti járatával Budapest–Lisszabon/Porto-Lisszabon–Budapest útvonalon (1 db max. 8 kg-os, 55x40x20 cm-es kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os, max. 158 cm = 1xszélesség + 1 x hosszúság + 1 xmagasságú poggyásszal); helyben autóbusszal; magyar idegenvezetőt a teljes út során; 6 éjszakai szállást; 6 alkalommal reggelit; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt; lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 49 300 Ft/fő; tour guide díját 2 030 Ft/fő, egyágyas felár díját (43 000 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a (7 995 Ft/fő); a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét (70 EUR/fő); baleset, betegség és poggyász biztosítást EUB 'Air & Cruise TOP’ kategóriában (80 éves korig 5 720 Ft/fő, 80 éves kor felett 14 300 Ft/fő).
Egyágyas felár: 43 000 Ft/fő
Vacsora felár: 26 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 720 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Zarándoklat Fatimába

  2020. október 10-15.
Tovább...

Szentföldi zarándoklat

  2020. szeptember 2-9.
Tovább...
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Lőrinc nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3958559. látogatónk.
Zarándoklat Pálosszentkútra és Szegedre 2017

Tisztelt Utazási Iroda Munkatársai! Meghatódva írom ezeket a sorokat. Köszönetemet szeretném kifejezni a vasárnapi Pálosszentkúti út lebonyolításáért. Nekem igen meghatározó út volt, hiszen az utazásszervező kollegák tudják, hogy kb. 3 útra is próbáltam eljutni, de sajnos csak ez sikerült. Pálos atyáknak külön köszönet azért a lelki megújulásáért amit elértek. Fontos volt számomra -mint Pálos Baráti kör tagja - eljussak Pálosszentkútra. Könnyekig meghatott az a fogadás, a zászlós bekisérés a kegyhelyre!!! Én ilyet eddig csak... Tovább...

L.S.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -