FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Lélekutazás a Szentföldön Jézust követve

2024. február 1-8.   (8 nap / 7 éjszaka)   (ZÁRT CSOPORT)
Kedves Látogatónk!
Ez az utazás nem nyilvános, zártkörű. Erre az útra csak az emailben küldött értesítővel rendelkezők jelentkezhetnek.
Lelkivezető: Oláh Dénes atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
FONTOS! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. NOVEMBER 30.
FIGYELEM! A 2023. augusztus 31-ig jelentkezőknek (40% előleg befizetésével) a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást ajándékba adjuk (7 850 Ft/fő 70 éves korig, a 70 év feletti felár fizetendő)!
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban, találkozás 3 órával a repülőgép indulása előtt
Szállás: 3*-os és 4*-os szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban),
2 éj Názáretben, 5 éj Betlehemben
Ellátás: félpanziós ellátás (reggeli és vacsora büfé rendszerben) valamint 3 nap ebéd!
Program: 1. nap (02.01., csütörtök): Budapest – Tel Aviv – Caesarea – Názáret (szállás 2 éj)
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban (helyi idő szerint). Autóbusszal a Földközi-tenger partján található Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti zarándoklatunknak. Utazás Názáret-be. Szállás elfoglalása, majd vacsora után akár egy kellemes esti sétát tehetünk.
2. nap (02.02., péntek): Názáret – Magdala – Tabgha – Genezáreti-tó – Kapernaum – Názáret
Reggeli után napunkat Magdalában kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, lecsendesítette a vihart, és enni adott a tömegnek. Hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon majd szabadprogram keretében ebédelhetünk is. Innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Ezután Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése következik Kapernaumban, ahonnan a Biblia szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Napunk zárásaként visszautazunk Názáretbe, a szállásunkra. Vacsora és szabadprogram.
3. nap (02.03., szombat): Názáret – Kána – Tábor-hegy – Karmel-hegy – Betlehem (szállás 5 éj)
Reggeli után Názáretben az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Innen a Tábor-hegyre utazunk. Szentmise. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Utazás Betlehembe. Szállás elfoglalása és vacsora.
4. nap (02.04., vasárnap): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük. Végigjárjuk Jézus keresztútját a Via Dolorosán és megtekintjük a Szent Sír Bazilikát és a Golgotát. Természetesen ezen a napon is részt veszünk szentmisén. Átmegyünk a Templom-hegyre, ahol valaha Salamon temploma állt, ma a Jeruzsálem jelképévé vált aranykupolás Sziklamecset található. Siratófal (Nyugati Fal): ide a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
5. nap (02.05., hétfő): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után ismét Jeruzsálembe utazunk. A Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése, majd az Olajfák hegyén Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz és a Getsemani kerthez. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. A város falain kívül található Sion-hegyre sétálunk, ahol megtekintjük Dávid király sírját és az Utolsó vacsora termét. Örmény negyed, Zsidó negyed. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
6. nap (02.06., kedd): Betlehem – Qumran – Holt-tenger – Qasr el Yahud – Betlehem
Reggeli után Betlehemben szentmise. A Születés temploma meglátogatását követően a Pásztorok mezejére megyünk, majd Jeruzsálembe utazunk. Az Izrael Múzeumban a Kr. u. 60-körüli Jeruzsálem makett és a híres Holt-tengeri tekercs megtekintése. Szabadidő Jeruzsálemben, visszautazás Betlehembe, vacsora.
7. Betlehem – Qumran – Holt-tenger – Qasr el Yahud – Betlehem
Reggeli után utazás a Holt-tengerhez. Utunk során az irgalmas szamaritánus történetének nyomába eredünk. A Jézus korában itt lévő fogadóból ma régészeti múzeumot alakítottak ki. Jerikó közelében ismét a Jordán folyó partján járhatunk Jézus nyomában. Végül a holt-tengeri fürdőzés előtt megismerkedünk Qumrannal, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyével, ahol 1947. nyarán egy beduin pásztor rábukkant a "holt-tengeri tekercsekre”. Qasr el Yahud: keresztelőhely a Jordán folyón. A késő délutáni órákban visszatérés Betlehembe, vacsora a szálláson.
8. nap (02.08., csütörtök): Betlehem – Ein Karem – Jaffa – Budapest
Reggeli után szentmise. Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben és Jaffa-ban töltjük zarándokutunk utolsó óráit, egy különlegesen szép természeti tájon található hegyi településen. Utazás a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre. Várható megérkezés az esti órákban.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
A légitársaság a menetrend változás jogát fenntartja! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a kiutazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 60.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Részvételi díj: 584 900 Ft/fő, mely tartalmazza repülőjegyet, repülőtéri illetéket, Izraelben utazást autóbusszal, csoportkísérőt a teljes út során, lelkivezetést, 7 éjszakai szállást, 7 alkalommal reggelit és vacsorát, 3 alkalommal ebédet, naponta 0,5 l vizet, a meghirdetett programon való részvételt, Tour Guide készülék használatát, belépőt az Izrael Múzeumba. A repülőgépre ingyenesen 1 db maximum 8 kg-os kézipoggyászt lehet felvinni (56 cm x 45 cm x 25 cm nagyságú lehet, beleértve a kerekeket és a fogantyúkat is), valamint 1 db laptop táskát. Az ingyenesen feladható csomag súlya maximum 23 kg lehet.
 
.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi), mely a részvételi díj árának 4%-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában: 7 850 Ft/fő. 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Amennyiben PCR teszt szükséges, annak költségét egyénileg kell fizetni.
A részvételi díj nem tartalmazza, de az utazáson való részvétel feltétele: szervízdíj és adományok: cca. 160 USD/fő
 
A részvételi díjak 400 HUF/1 USD árfolyamig érvényesek!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 7 850 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Janka, Zsanett nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Prága

Budai László/Misszió Tours részére Korábban felejthetetlen erdélyi kiránduláson voltam Budai Lászlóval, most pedig az időközben kinőtt Misszió Tours szervezésében jutottam el a csodás Prágába. Nagyon jól éreztem, éreztük magunkat. Ehhez hozzájárult a jó busz, a jó szállás, jó ellátás, no meg Brogyányi Mihály sajátos egyénisége és fantasztikus felkészültsége is. Meg a sör sem volt rossz... köszönöm, köszönjük: MI

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -