FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat Prágába

2024. március 14-17.   (4 nap / 3 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Lelkivezető: Görbe László atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
További felszállási lehetőségek: Tatabányánál autópálya melletti MOL benzinkútnál, Győrnél Arrabona Pihenőhely
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli
Program: 1. nap: Budapest – Brno – Kutna Hora – Prága
Utazás a szükséges pihenőkkel Prágába. Útközben megállunk Brno-ban, Morvaország székhelyén. Az óvárosi séta és rövid szabadprogram után továbbutazunk Kutna Horába. A város Prága egykori vetélytársa volt, városközpontja a Világörökség részét képezi, melynek fő látványossága a Szent Borbála templom, mely a késő gótikus építészet remeke. Városnéző séta után utazás Prágába, szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
2. nap: Prága, egész napos program
Reggeli után szentmise, majd városnéző sétánk során megismerkedünk a méltán „városok anyjának” nevezett száztornyú Prágával. Sétánkat a Hradzsinban, a várban kezdjük, ahol felkeressük a Szent Vitus katedrálist – a Prágai főegyházmegye főtemplomát, a Szent-György szobrot, a Szent György bazilikát, ami a prágai várnegyed legrégibb temploma, a királyi kerteket, az arany utcácskát, mely a legenda szerint az „Arany” nevet a 16. századi alkimistákról kapta, akik állítólag itt próbáltak aranyat csinálni, valójában az utcát az itt jóval később élő aranyművesekről nevezték el, a Loretai kápolnát és a Strahovi-kolostort híres könyvtárával. A kolostort 1140-ben alapította II. Ulászló cseh fejedelem és Jindrich Zdík olmützi püspök a premontrei rend számára. Ez a több mint 800 éves szerzetesi könyvtár a legnagyobb az országban, több mint 130 000 kötettel rendelkezik. Majd a Kisoldal gyönyörű utcáin leereszkedünk a Károly-hídhoz, Prága egyik szimbólumához. A hidat fenséges kőszobrok díszitik, a végén hídtornyok találhatók. Útközben megtekinthetjük a Győzedelmes Boldogasszony templomot, melyben őrzik a Prágai Kis Jézus kegyszobrát. A városnézés után szabadprogram, majd este fakultatív vacsora a szállodában.
3. nap: Prága
Reggeli után szentmise, majd folytatjuk ismerkedésünket a cseh fővárossal. Az óvárosban felkeressük a városháza épületét a híres csillagászati óraművével, az Orloj-al, melynek különleges a több mint 600 éves órajátéka. A cseh nemzeti kulturális emléket, a Tyn templomot, a Vencel-teret és a Lőportonyot. Majd a zsidónegyedet fedezzük fel, sétánk keretében a régiúj zsinagógát és a régi zsidótemetőt érintjük majd. Késő délután a Vysehrad városrészbe utazunk, az itt lévő várban található a Szent Márton körtemplom és a Szent Péter és Pál templom. Visszautazás a szállodába majd fakultatív vacsora.
4. nap: Prága – Telc – Budapest
Reggeli után hazaindulás, útközben rövid kitérő Telc XII. századot idéző csodálatos városába. Az Unesco Világörökség listájára első körben felvett, tavakkal körülvett városka mindenkit rabul ejt, itt forgatták a Fekete Város c. film néhány híres jelenetét is. Séta a reneszánsz építészet remekeinek árnyékában, az árkádos-lábas házak között. Szabadprogram keretében ebédelési lehetőség egyénileg. Hazautazás, megérkezés a késő esti órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Részvételi díj: 109 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 3 éjszakára, reggelis ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést, tour guide készüléket.
A részvételi díj nem tartalmazza a vacsora felárat (25 500 Ft/3 vacsora), az 1 ágyas felárat: 48 000 Ft/fő/3 éj (korlátozott számban), útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, a helyben fizetendő belépőjegyek és adományok költségét, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 2840 Ft/fő 80 éves korig, a jelenlegi díjszabás szerint.
1 ágyas felár: 48 000 Ft/fő
Vacsora felár: 25 500 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 840 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Edina nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Boldogasszony Zarándokvonat

Gyermekkorom óta majdnem minden évben részt veszek a búcsún, de ilyen élményben mint most sose volt részünk. Köszönet a szervezőknek amiért a négy nap alatt hozzájárultak a teljes lelki feltöltődéshez. Köszönet a karnagy úrnak a csodálatos énekekért és éneklésekért, az atyáknak a lelki útravalókért. Jövőre veletek ugyanitt!

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -