Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Szentföld - papi zarándoklat

2020. február 5-13.   (9 nap / 8 éjszaka)
Kedves Látogatónk!
Ez az utazás nem nyilvános, zártkörű. Erre az útra csak az emailben küldött értesítővel rendelkezők jelentkezhetnek.
Lelkivezető: Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban, találkozás 3 órával a repülőgép indulása előtt
Szállás: ***szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow-ban, 3 éj Tiberiasban , 4 éj Jeruzsálemben
Ellátás: bőséges büféreggeli
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv / Jaffa – Zichron Ja’akow
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a kora délelőtti órákban induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés kora délután (helyi idő szerint). Autóbusszal Jaffába utazunk. Szentmise, majd séta az óvárosban. Jaffa, egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján, úgy tartják, egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett. Haifa felé folytatjuk utunkat, hogy egy elbűvölő városkába, Zichron Ja’akow-ba kerüljünk, mely hangulatos éttermeiről, kellemes borairól, s a művészet pártolásáról ismert. Szállás és fakultatív vacsora (1 éj).
 
2. nap: Zichron Ja’akow – Caesarea – Karmel hegy – Akko – Tiberias
Reggeli után először Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti napunknak. Fakultatív programként meglátogathatjuk a Nemzeti Parkot is. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd utazás Haifa felé folytatjuk utunkat (megcsodálva a kilátást). Akkóba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Az ősi kikötőváros meglátogatása, szabad idő, majd a késő délutáni órákban utazás Tiberiasba (szállás és fakultatív vacsora).
 
3. nap: Tiberias – Genezáreti tó– Magdala – Kapernaum – Tabgha – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap: Tiberias – Názáret – Kána – Zippori (Sepphoris) nemzeti park – Yardenit – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínét keressük fel, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise, majd a Zippori Nemzeti parkba keressük fel, hogy megtekintsük az ásatásokat. A nap végén Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Visszautazás Tiberiasba (fakultatív vacsora és szállás).
 
5. nap: Tiberias – Tábor hegy – Givat Ram (Izrael Múzeum) – Jeruzsálem
Ezután a Tábor-hegyre utazunk. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Szentmise, útközben rövid pihenő, majd utazás Jeruzsálembe. Megérkezés után az Izrael Múzeumot látogatjuk meg elsőként. Izrael nemzeti múzeuma egy dombon áll Jeruzsálem mellett, Givat Ramban, a Bibliai Földek Múzeuma, a Knesszet, az izraeli Legfelsőbb Bíróság és a Zsidó Egyetem közelében. A múzeum rendkívüli látnivalókkal és gyűjteménnyel rendelkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában (i.sz. 60 körül, a Zsidó háborút megelőző évtizedben) bemutató makett. E modell nemcsak a Második Szentélyt mutatja be, hanem hozzásegíti a látogatót Jézus jeruzsálemi cselekedetei és szenvedései helyszíneinek megismeréséhez. A Könyv Szentélyében pedig az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri tekercset mutatják be. A múzeum látogatás után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Mielőtt a szállodába mennénk, még meglátogatjuk a Szent György katedrálist. Fakultatív vacsora és szállás Jeruzsálemben.
 
6. nap: Jeruzsálem – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Szabad idő, majd kora délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét látogatjuk meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe.
 
7. nap:Jeruzsálem – Jerikó – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Quaser el Yahud –
Jeruzsálem

Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként Jerikót, az ősi kánaáni várost keressük fel, mely ma palesztin fennhatóság alatt áll. Rövid látogatás után a közelben lévő Megkísértés hegyére utazunk, mely Jézus 40 napos böjtjének és megkísértésének színhelye volt. A hegyoldalon sok természetes barlang nyílása látható, melyek egy részét remeték lakták. Krisztusnak a hagyomány szerinti barlangját 1874-óta görög szerzetesek restaurálták, kolostoruk hosszan húzódik a hegyhez tapadva. Ezután az Irgalmas Szamaritánus házát keressük fel. A látogatás után utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékén folytatjuk. Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére megyünk, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyénél fürdési lehetőség. Visszautazás Jeruzsálembe, fakultatív vacsora és szállás.
 
8. nap: Jeruzsálem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk a Szent Sír Bazilikát. E hajnali utunkat a Golgotán fejezzük be. Visszatérünk a szállodába, s a reggeli után az egész napot a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának és Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése után szentmise. A fennmaradó időben szabad program. Fakultatív vacsora és szállás Jeruzsálemben.
 
9. nap: Ein Karem – Budapest
Utolsó napunkon Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben folytattuk zarándokutunkat, egy különlegesen szép természeti tájon található hegyi településen. Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemploma, a Vizitáció, amelynek altemplomában egy kút áll – a barlang mélyén csodás forrás buggyant elő, amikor Erzsébet Mária köszöntését fogadta. Szentföldi utolsó szentmisénk után még egy kis szabadidő áll rendelkezésünkre, majd repülőre szállunk, hogy Budapestre utazzunk.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
 
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 344 900 Ft/fő, mely tartalmazza  utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon  a Szentföldön utazást autóbusszal  lelki vezetést  helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt  csoportkísérést Budapesttől Budapestig  8 éjszakai szállást büféreggelivel (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 4 éj Jeruzsálem)  a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt személyenként / naponta egy üveg ivóvíz.
A részvételi díj nem tartalmazza  repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan, kb. Ft / fő
 Egyágyas felárat / 8 éjszaka Ft / fő
 Félpanzió felárát / 8 alkalom Ft / fő
 Belépő a Caesarea Nemzeti Parkba Ft / fő
 Poggyász-, betegség és balesetbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 6 435 Ft/fő
 80 év felettieknek 16 088 Ft / fő
 Útlemondási biztosítást (mely a részvételi díj árának 5 %-a) 19 495 Ft / fő
 Névmódosítás kezelési díját: 3 500 Ft/fő
 A helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: USD/fő.
Egyágyas felár: 152 000 Ft/fő
Félpanzió felár: 14 500 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 435 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3428065. látogatónk.
Fekete Madonna Zarándokvonat 2014

Szeretném megköszönni azt a szép utat, amit a Fekete Madonna Zarándokvonattal megtehettem. Már tavaly is voltam, s akkor is nagy élmény volt számomra. Különösen tetszik hogy a vonaton közösen imádkozunk, éneklünk, s mindenről tájékoztatást kapunk. Remélem jövőre is mehetek az Önök szervezésében a Fekete Madonnához.

D.Sz.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -