FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat olasz szentek nyomában

2024. október 14-20.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Oláh Dénes atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
Szállás: hotel, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, 1 ágyas elhelyezés felár ellenében
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap (10.14, hétfő): Budapest – Padova
Folyamatos utazás Magyarországon és Szlovénián keresztül, a szükséges pihenőkkel Szent Antal városába, Lendva és a Muravidék érintésével. Napközben szentmise. Rövid séta az észak-olaszországi Padovában, a szobrokkal tűzdelt amfiteátrumhoz hasonlító téren, a Prato della Vallén. Innen a Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovas szobra, mely Donatello világhírű alkotása. Utána utazás a szállásra, szállás elfoglalása (1 éj) majd vacsora.
2. nap (10.15, kedd): Padova – Assisi
Reggeli után továbbutazás Közép-Olaszországba. Napunk egy részét Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára városában töltjük. Fellegvári séta a hangulatos középkori utcácskákon és a Szent Ferenc Bazilika megtekintése a híres Giotto freskósorozattal, mely a rendalapító Ferenc testvér életét jeleníti meg. Ima Szent Ferenc sírjánál, majd szentmise. Ellátogatunk a Szent Klára Bazilikába, melynek kriptájában nyugszik Szent Klára, itt található továbbá az a feszület, mely Ferenchez beszélt. Az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát és a rózsakertet. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Utazás a szálláshelyre (1 éj), szobák elfoglalása majd vacsora.
3. nap (10.16, szerda): Assisi – Cascia – Norcia – San Giovanni Rotondo
Reggeli után Casciába, a reménytelen helyzetek szentjéhez, Szent Ritához zarándokolunk. Szentmise a Szent testét őrző Szent Rita templomban, a kolostor meglátogatása majd szabadprogram. Következő úti célunk a hegyi kisváros, Norcia lesz. Szent Benedek szülővárosának központjában, a Piazza San Benedetton felkeressük a templomot, mely a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Szent Benedek született. A templom 14. századi bejáratát Szent Benedek, és lánytestvére, Szent Skolasztika szobrai díszítik. Láthatjuk továbbá a Palazzo Comunale épületét, az erődöt, a dómot és a Sant Agostino templomot. A délutáni órákban elhagyjuk Umbriát, és a tengerparton haladva az olasz csizma sarka felé vesszük az irányt. Érkezés Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére, San Giovanni Rotondóba az esti órákban, szállás elfoglalása (3 éj) majd vacsora.
4. nap (10.17, csütörtök): San Giovanni Rotondo
Reggeli a szálláshelyen, majd egész napos zarándok program Szent Pio városában, San Giovanni Rotondóban, ahová évente 7 millió zarándok érkezik. Felkeressük a régi templomot és az új bazilikát, főhajtás és ima a szent testénél, melyet egy kristálykoporsóban őriznek. Megtekintjük a kapucinus kolostort és Pio atya celláját, továbbá felkeressük a kórházat is, amit ő alapított. Szentmise, majd a keresztút elvégzése. Szabadprogram. Este visszautazás a szálláshelyre, majd vacsora.
5. nap (10.18, péntek): San Giovanni Rotondo – Monte Sant’Angelo – Bari – San Giovanni Rotondo
A szállodában elfogyasztott reggeli után Monte Sant’Angeloba indulunk, ahol több alkalommal is megjelent Szent Mihály arkangyal. Mise a jelenési barlangba épült templomban. Délután kirándulás Bariba. A híres kikötővárosban felkeressük a Szent Miklós Bazilikát, ahol myrai Szent Miklós relikviáit őrzik. Séta az óvárosban a katedrális és a vár érintésével, majd visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
6. nap (10.19, szombat): San Giovanni Rotondo – Loreto
Reggeli után észak felé indulunk. Itália leghíresebb búcsújáró helye lesz zarándoklatunk következő állomása. Szentmise a loretói bazilikában, ahol a Szent Házat, Szűz Mária názáreti házát rejti a szentély kupolája. Utazás Padova környéki szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása.
7. nap (10.20, vasárnap): Doberdo del Largo – Visintini – Budapest
Reggeli, majd Doberdo del Largo falu érintésével a Visintini magyar kápolna felkeresése. Hazautazás. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Részvételi díj: 239 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást autóbuszokkal, szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében, korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű csoportkísérést és magyar nyelvű idegenvezetést a kiemelt programokon, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez és programokhoz.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek és adományok költségét: kb. 60 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást, mely a részvételi díj árának 5%-a, a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást EUB TOP kategóriában: 4970 Ft/fő. 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Az ár 400 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 970 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Tisztelt Szervezők! Szeretnék köszönetet mondani munkájukért, hogy szeptember 2-6. között igazi lelki feltöltődésben lehetett részünk. Segítse Isten további munkájukat, legyenek áldottak a Segítők, hiszen olyan élményt nyújtottak, amit csak ott lehetett megtapasztalni. Köszönjük a lehetőséget. Isten áldását kívánjuk munkájukra!

M.M. és V.T.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -