FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2025

2025. június 5-8.   (4 nap / 3 éjszaka)
Lelkivezetők: hamarosan
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás rövidebb megállásokkal, köszöntésekkel oda-vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék (személyes lelkibeszélgetés vagy szentgyónási lehetőség!) az „S”- kocsiban.
Útvonal odafele: Budapest, Keleti-pu. – Szolnok – Püspökladány – Debrecen – Nyírábrány – Érmihályfalva – Nagykároly – Dés – Déda – Maroshévíz – Gyergyószentmiklós – Marosfő – Csíkszentdomokos – Csíkszereda
Hazafelé: Csíkszereda – Csíkszentdomokos – Marosfő – Gyergyószentmiklós – Déda – Dés – Sarmaság – Nagykároly – Érmihályfalva – Nyírábrány – Debrecen – Püspökladány – Szolnok – Budapest, Keleti pu.
Szállás: A kategória: hotel vagy panzió, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobák.
B kategória: falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4-5 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal.
C kategória: ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: (06.05., csütörtök): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban. Felszállási lehetőségekkel, köszöntésekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések emelik a hangulatot a vonaton. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van. A nagyobb állomásokon meghatóan szép és ünnepélyes fogadtatásokban van részünk. Megérkezés a késő esti órákban, majd a szállások elfoglalása és vacsora.
2. nap: (06.06., péntek): Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal gyönyörű tájon folytatjuk utunkat a Felcsíki-medencén keresztül, először Madéfalva, majd Csíkszereda és CSÍKSOMLYÓ. Helyi közlekedéssel folyamatos megérkezés a kegyhelyre. Itt egyénileg mindenki felmehet a Boldogasszony kegyszoborhoz és gyónási lehetőség is lesz. A déli harangszó után kezdődik az ünnepélyes szentmise. Köszöntő. Szentmise a kegytemplomban. Szabadprogram keretében egyénileg ebédelhetünk, meglátogathatjuk a borvízforrást és kegytárgy vásárlásra is lesz lehetőség. Délután választható programok: elmélkedés és rózsafüzér imádság, vagy keresztút a „Jézus hágóján”. Folyamatos leutazás a vasútállomásra, majd vacsora a szálláshelyekre.
3. nap: (06.07., szombat): Korai reggeli után kelünk útra, hogy a közel fél kilométer hosszú különvonatunkkal megérkezzünk a reggeli órákban Hargita megye központjába, Csíkszeredába, ahol a Makovecz tervezte Millenniumi templomnál köszöntik zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ: egy nagy keresztaljként, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd innen tovább a szabadtéri Hármashalom oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg is lesétálhatunk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Visszautazás a szállásokra és vacsora.
(Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csíkszeredai vasútállomásról egy keresztaljként gyalogosan vonulunk fel a búcsú helyszínére. Ez kb. 5 km, ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő a harmadik napi gyaloglás! Amennyiben ez gondot okozhat, kérjük jelentkezéskor jelezze!)
4. nap: (06.08., vasárnap): Reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén pünkösdi szabadtéri szentmise. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Üdvözlések egyes vasútállomásokon. Érkezés Debrecenen és Szolnokon át Budapestre.
 
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
KEDVEZMÉNYES ELŐFOGLALÁS:
2024-es áron biztosítjuk részvételüket a 2025-ös zarándokvonaton!
A 2024. december 16-ig jelentkezők (40% előleg befizetésével) idei áron vehetnek részt a jövő évi Csíksomlyói búcsún!
Részvételi díj: 159 800 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a szállást A kategóriában (szálloda vagy panzió, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobák), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat.
(FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj: 129 800 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a szállást B kategóriában (falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4-5 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat.
(FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj: 119 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("C" kategória) a szállást C kategóriában (ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal, esetenként nemek szerinti szállásbeosztással), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, és a programokat.
(FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj: 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét és a programokon való részvétel lehetőségét egyénileg. CSAK VONATJEGY! A megadott útvonalon és felszállási helyeken egyénileg lehet csatlakozni. Az esetleges menetrend- és ez által programváltozások lehetségesek, éppen ezért az így utazóknak ezekkel egyénileg is számolniuk kell!.
A részvételi díj nem tartalmazza szállást, étkezést, útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Boldogasszony Zarándokvonat

Köszönetünket fejezzük ki ezért a gyönyörű útért, a szervezőknek, segítőknek, Katinak a kedvességéért, örülünk, hogy részt vehettünk, és reméljük jövőre is találkozunk. Lelki megújulást hozott számunkra és összetartozást az Erdélyi magyarokkal. Köszönjük a Szűzanya segítségét. Ezt a megújulási érzést az otthon maradottaknak is át kell adnunk. Köszönettel:

B-né és H-né

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -