FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Zarándoklat Győrbe és Pannonhalmára

2022. szeptember 24. szombat   (MEGTELT)
Lelkivezető: Michels Antal atya
Utazás: autóbusszal (helyben gyalogosan)
Indulás: a reggeli órákban, Budapest, Hősök tere (Műjégpálya mellett)
Ellátás: önellátás
Program: Reggel indulás Győrbe, mely Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa. 1989-ben elnyerte a műemlékvédelmi Europa Nostra-díjat a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül. A folyók városaként is emlegetik, mivel a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca összefolyásánál, a Dunától nem messze fekszik.
10:00 órakor szentmise.
Városnéző sétánkat a Dunakapu térnél kezdjük, mely Győr három ikonikus tere közül az egyik. Nevét a régi vár Duna-kapujáról kapta. A legenda szerint erre a kapura állították a törökök a vaskakast 1594-ben, mikor bevették a várost, kijelentvén, hogy addig maradnak, amíg meg nem szólal – ami négy évvel később be is következett. A Vaskakas másolata a tér nyugati oldalán, egy díszkút tetején őrködik a tér fölött. Tovább haladva a Káptalandombot, Győr legősibb részét járjuk be. Megtekintjük a Gutenberg téren a Frigyláda-szobrot, az Apor Vilmos téren a Szent Mihály Arkangyal szobrot, a Bazilikát, a Püspökvárat és a Toronykilátót. A Bécsi kapu téren – melynek szinte minden épülete műemlék – megtekintjük többek között a Karmelita templomot és rendházat a Hab Mária-szoborral. A város egyik legromantikusabb csücske a Radó-sziget, mely kedvelt séta- és pihenőhely. Itt található többek között Győr legszebb parkja, a Zenepavilon és a Csónakház – mely az ország legöregebb csónakháza. Visszasétálunk a Király utcába, melynek szintén valamennyi háza műemlék (Probst-ház, Napóleon-ház, Esterházy-palota), innen Győr főterére, a Széchenyi térre megyünk (Mária-oszlop, Győri Bencések Loyolai Szent Ignác temploma, Rendház és Perjelség).
Szabadidő, melynek keretében egyénileg sétálhatunk, ebédelhetünk.
Majd tovább indulunk Pannonhalmára.
A Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság épületegyüttese a Dunántúl egyik legértékesebb, legimpozánsabb építészeti emléke páratlan kulturális és művészeti kincset őriz. Az ezeréves monostor épületei különböző korok üzenetét őrzik. Az épületegyüttesben működik az ország egyik legnívósabb középiskolája a bencés gimnázium.
Vezetett látogatás az apátságban, mely keretén belül megtekintjük a Szent Márton Bazilikát és az altemplomot, a kerengőt a belső kerttel, melyet gyakran Paradicsomkertnek is neveztek, mivel a középkorban elsősorban gyógynövényeket termesztettek itt, illetve bemegyünk a könyvtárba. A monostor egyik legszebb, legérdekesebb része a könyvtár XIX. századi klasszicista nagyterme. Az apátság több százezer kötetből álló állománya Magyarország egyik legnagyobb könyvgyűjteménye. Itt őrzik az első magyar nyelvű emléket, a tihanyi apátság alapítóiratát 1055-ből. Szabadidő. Az esti órákban visszaindulás Budapestre.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 9 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és adományok árát.

Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Jusztina, Pál nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön az 5054721. látogatónk.
Zarándoklat Pálosszentkútra és Szegedre 2017

Tisztelt Utazási Iroda Munkatársai! Meghatódva írom ezeket a sorokat. Köszönetemet szeretném kifejezni a vasárnapi Pálosszentkúti út lebonyolításáért. Nekem igen meghatározó út volt, hiszen az utazásszervező kollegák tudják, hogy kb. 3 útra is próbáltam eljutni, de sajnos csak ez sikerült. Pálos atyáknak külön köszönet azért a lelki megújulásáért amit elértek. Fontos volt számomra -mint Pálos Baráti kör tagja - eljussak Pálosszentkútra. Könnyekig meghatott az a fogadás, a zászlós bekisérés a kegyhelyre!!! Én ilyet eddig csak... Tovább...

L.S.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -