FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Magyarok zarándoklata Máriacellbe

2024. október 4-6.   (3 nap / 2 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Lelkivezető: Barkó Ágoston bencés szerzetes, tanár a Tihanyi Bencés Apátságból
Utazás: autóbusszal
Indulás: Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
További felszállási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban!
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas fürdőszobás szobák)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: Budapest – Fraknó – Kismarton – Máriacell
Folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával Ausztriába, Fraknó várába (Burg Forchtenstein), mely Burgenland egyik jelképe. Megtekintjük többek között a várudvart, a vármúzeumban látható, az Esterházy család történetét bemutató Ősgalériát és a várkápolnát. Majd Kismartonra utazunk. Az Ausztria legszebb barokk kastélyai közé tartozó kismartoni Esterházy-kastélyban tett látogatás bepillantást nyújt az egykori Esterházy herceg pompás udvartartásába. Továbbutazunk Máriacellbe, mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának. 1809-ben a napóleoni háborúk alatt a Tihanyi Bencés Apátságba menekítették a máriacelli kegyszobrot. Szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap: Máriacell – magyarok zarándoklata
Reggeli után elsétálunk a Szent kúthoz, melynek gyógyító vizéből gyakran visznek a zarándokok. Ünnepélyes bevonulás a bazilikába a kegyszoborhoz, majd szentmise a kegytemplomban. Fakultatív ebédelési lehetőség. Keresztút közösen a város fölé emelkedő Kálváriahegyen.
A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A szobrot díszes ruhába öltöztetik az év három legfontosabb ünnepnapján: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén és a város alapításának napján. Ezeket a drága anyagokból és csipkékből készült ruhákat nemes hölgyek készítették és adományozták, a ma látható darabok zömmel a XIX-XX. századból származnak. A Madonna és a kis Jézus koronái is adományok, általában a Rudnay Sándor hercegprímás által 1821-ben adományozott és X. Piusz pápa által 1908-ban megáldott koronapár látható a kegyszobron.
Ezt követően szabadprogram, ennek során érdemes felkeresni a bazilikában található páratlan egyházi gyűjteményt és múzeumot. Vacsora a szálláson.
3. nap: Máriacell – Heiligenkreutz – Budapest
Reggeli után Heiligenkreutzba utazunk. Ausztria legrégibb ciszterci kolostora és temploma egy elbűvölő, csendes, erdős völgyben bújik meg a Bécsi-erdőben. A mai napig aktívan működő apátság életébe is betekinthetünk. Hazautazás az M1 autópályán, várható hazaérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás, módosítás jogát fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 89 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, a lelkivezetést és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek árát és az adományokat, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5%-ka), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 2130 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. Az 1 ágyas felárat.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 130 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Hálás köszönet a Szűzanyának a meghívásért, és a szervezőknek ennek a nagyszámú zarándoklatnak a precíz, szeretetteljes létrejöttéért! Köszönet a lelkünk feltöltődéséért, a szép énekekért, tartalmas szentmisékért! Munkájukhoz sok sikert kívánok nagy szeretettel.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -