FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei

2024. szeptember 27-29.   (3 nap / 2 éjszaka)   (BIZTOS INDULÁS)
Zarándoklatvezető: Berta Tibor tábori püspök
Utazás: autóbusszal
Indulás: a kora reggeli órákban Budapest, Hősök tere (Műjégpályával szemben)
Szállás: középkategóriás szállás fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: Történelmi és kegyeleti út az I. világháború kitörésének 110 éves évfordulójára. „Ha felmegyek a doberdói nagy hegyre…”
1. nap (szeptember 27., péntek):
Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei. Utazás rövid pihenőkkel. Első úti célunk Bled lesz. Az útikönyvek szerint, ha csak ezt az alpesi ékszerdobozt látjuk egész Szlovéniából, akkor is megérte az utazás. A jégkorszakban kialakult, mélykék vizű tó partján tartunk pihenőt. A Predil-hágó (1156 m) autóbuszos megmászása közben világháborús emlékeket láthatunk majd. Pihenő a hágón található romos erődnél, majd továbbhaladva a kétszintes Kluze erődnél haladunk el. Következő állomásunk Kobarid (Caporetto), ahol a Kobaridi Múzeumot, Szlovénia legnagyobb I. világháborús múzeumát tekintjük meg. Jó idő esetén, napunk folytatásaként gyalogos túrát teszünk az Isonzó partján, mely során érintjük a város fölé emelkedő Szent Antal templomot és az azt körülölelő I. világháborús olasz emlékművet, egy katonai bunkert, majd egy függőhídon átkelve, a Napóleon hídon keresztül érünk vissza Kobaridba. Estefelé közeledve megérkezünk a szlovén-olasz határhoz Nova Goricába (Görz/Gorizia) az Isonzó (Soča)- völgyébe, a Karszt-hegység és a Júlia-Alpok ölelésében található szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap (szeptember 28., szombat):
Reggeli a szálláshelyen. Az itteni I. világháborús emlékhelyek egy részét járjuk végig, rójuk le kegyeletünket. Isonzó-völgye és Doberdó: „Itt volt a világtörténelem leghosszabb és legvéresebb hegyi háborúja.” Az Isonzó-front nyolcvan kilométer hosszú szakaszán két és fél év alatt az Osztrák-Magyar Monarchia és Olaszország fájdalmasan sok katonát veszített. Első megállónk Nova Goríciában, az Isonzó folyó partján lesz. Megemlékezés és jelképes koszorúzás. Utunk következő állomása Olaszországban Fogliano, melynek I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőjében emlékezünk az elesett hősökre. Redipugliában felsétálunk Olaszország legnagyobb katonai emlékművére, majd megtekintjük a régi emlékhelyet is. Továbbutazunk San Martino del Carso faluba, ahol a nagyváradi 4. honvéd gyalogezred emlékművét keressük fel. Ezt követően Monte San Michele („Doberdó nagy hegye”): szabadtéri szentmise és koszorúzás az elesett hősök tiszteletére. A frontvonalon zajló csaták néhány helyszínével ismerkedünk meg. A környéken szerzett háborús élményei alapján írta meg „Búcsú a fegyverektől” c. regényét Hemingway. Doberdo del Lago falu érintésével jutunk vissza a szálláshelyre. Este vacsora a szálláshelyen.
3. nap (szeptember 29., vasárnap):
Reggeli a szálláshelyen. Visintini Magyar kápolna: szabadtéri szentmise és koszorúzás az elesett hősök tiszteletére. Programunk befejezéseképp a Monfalconeban található I. világháborús szabadtéri múzeumot keressük fel. Hazautazás. Várható megérkezés késő este.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 94 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 2 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést, tour guide készüléket.
A részvételi díj nem tartalmazza az 1 ágyas felárat (korlátozott számban), útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, a helyben fizetendő belépőjegyek és adományok költségét, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 2130 Ft/fő 80 éves korig, a jelenlegi díjszabás szerint.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 130 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Misszió Zarándokvonat – Csíksomlyó - 2022

"Az életünket döntések sora határozza meg. Ha nem jól döntünk, nem biztos, hogy jó következménye lesz. Emiatt az életünk folyamatos kétségbeesésben telik. Ahogy végig néztem a rengeteg emberen, akik mind-mind sokezer féle helyről érkeztek, ráébredtem, hogy nem muszáj mindig a holnapon és a döntéseken gondolkodni. Elég, ha megragadjuk a pillanatot. Millió ember millióféle problémával mind egy célért, hitüktől vezérelve mind a mának élt, és egy döntéstől (egy tökéletes döntéstől) vezérelve eljött, hogy Csíksomlyón részt vegyen egy ilyen... Tovább...

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -